Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Австрия / Re: Виена
« Последна публикация от Петър - Април 24, 2017, 15:34:37 »
Много добра възможност за разглеждане на Виена предлагат двуетажните автобуси с надпис Vienna Sightseeing, които обикалят по няколко основни линии в и извън града. Туристите могат да слизат свободно и да се качват от всички спирки по маршрута. В автобусите се предоставят слушалки и може да се слуша екскурзоводско описание на забележителностите на няколко езици. Препоръчвам да се купи карта за поне 2 дни, тъй като за 1 ден е крайно недостатъчно, а цената е близка до тази за два дни. С доплащане от 10 евро може да се закупи и билет за разходка с корабче по река Дунав, което представя града от една по-различна и много красива страна – откъм реката. Извън Виена автобусите обикалят до няколко много красиви замъци и манастири - началната им спирка е до градския парк Stadtpark. Линк: https://www.viennasightseeing.at/en/hop-on-hop-off/
Много ме впечатлиха сградите на съвременния австрийски архитект Хундертвасер, които наподобяват тези на Гауди в Барселона. Посетете неговия музей и къща. Срещу Hundertwasserhaus между другото има цял базар за австрийски сувенири на много прилични цени, така че ако мислите да купувате по-добре отидете там, тъй като цените в центъра са почти наполовина по-високи.
Публичният транспорт във Виена е много добре уреден, цената на единично билетче е 2.20 евро. Ако обичате да карате велосипед, то със сигурност ще харесате Виена – системата от публични велосипеди е много добре развита и на много места има стоянки. За да ги ползвате е необходимо да се регистрирате с кредитна карта (може предварително по интернет или на място на автомат) – първият един час е безплатен, а след това се начислява само по 1 евро на час. Ако след първия час обаче върнеш колелото и изчакаш 50 мин. (например се разходиш) броячът за следващото колело отново започва от нула и имаш на разположение още един безплатен час.
Посещаването на представление на Виенската опера е истинско приятно изживяване. Билетите обаче е препоръчително да се резервират по интернет поне месец по-рано, защото непосредствено преди представленията цените за известните опери и балети започват от 120 евро нагоре. С предварителна или групова резервация цените могат да се намалят наполовина. Хубаво е да се спазва официалния дрескод.
2
Австрия / Re: Виена
« Последна публикация от Kemileva - Октомври 01, 2015, 15:26:10 »
Аз също съм една щастливка, успяла да прекара няколко незабравими дни във Виена. И денем, и нощем мога да я опиша с една дума - ВЕЛИЧЕСТВЕНА. Успях да се кача на виенското колело, да видя Пратера, замъкът Шьонбрун, да опитам виенските шницели и невероятните пасти "Сахер".
През деня Виена показва историята си на хилядите туристи, оставяйки ги прехласнати по нейните красиви замъци, градини, катедрали и музеи. А нощем е пълна с романтика..
Не е скъпо - за 30 евро може да намерите прекрасен хотел в центъра със включена закуска. Ресторантчетата предлагат местна кухня, също и различни вкусотии от цял свят. Прилична вечеря за двама ще ви струва около 35-40 евро.
Препоръчвам Виена с две ръце и пак бих искала да я посетя. ;D
3
Полша / Re: Варшава
« Последна публикация от Kemileva - Септември 16, 2015, 11:06:53 »
Тъй като съм пътешественик по душа, и тази година не пропуснах да обиколя из Европа. Спрях се на едно красиво място - полската столица Варшава. И останах много очарована от видяното и преживяното. На първо място искам да отбележа, че в Полша е изключително евтино.Пътувах, нощувах и се храних буквално за нищожни пари. За 4 нощувки платих около 120 лв за двойна стая. Естествено нямах четиризвезден лукс, но аз предпочитам да разглеждам света навън, вместо да се затварям по хотелите.
Посетих Новия и Стария град на Варшава - исторически места, които задължително трябва да се видят. "Старе място" е до река Висла и носи много, много красота. Наистина полската столица е един изключителен град, който успява да се възстанови след разрушенията от Втората световна война. Влезох и в Двореца, който към днешна дата е превърнат в музей.
Поляците са големи патриоти,но нямат лошо отношение към другите националности. Пътувайки в едно такси, шофьорът ми обясни, че във Варшава има три български ресторанта. Обаче аз предпочетох да опитам националната им кухня. Много вкусотии изпробвах, но като че ли най-най вкусни ми бяха джоланите с кисело зеле, сладкишите и една специална салата, на която забравих името. За четирите дни опитах почти всичко и съм доволна  ;D
Ако искате да прекарате няколко хубави дни из Европа, то аз ви препоръчвам Варшава. С малък бюджет, за един уикенд, бихте могли да разгледате повечето забележителности,и да се впишете в този град, запазил духа си, дори и след тежките военни години.
4
ПРОЕКТ BG051РО001-1.2.03-1680

„Старт в бизнеса”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз"При чорбаджийката” ООД успешно завърши реализацията на европейски проект

В началото на септември "При чорбаджийката" ООД отчете като успешно изпълнението на дейностите по проект с европейско финансиране. Целта на проекта беше професионалното оборудване на кухня, зареждане със стока и назначаване на две безработни лица в заведение за обществено хранене в гр. Калофер. Срокът за изпълнение обхващаше периода 01.09.2014-31.08.2015 г., като фирмата бенефициент успя да изпълни всички заложени дейности спрямо поетите ангажименти.

Заведението за обществено хранене вече функционира, а на назначените лица им е осигурена дългосрочна заетост, чрез което се намалява безработицата в населеното място. Чрез професионалните уреди механа "При чорбаджийката" ще има възможност да поддържа богато меню с качествени продукти и на относително ниски цени. Допълнителен ефект от закупеното оборудване ще бъде възможността да се обслужват наведнъж по-големи групи от посетители без забавяне на поръчките.

Самият проект е финансиран на 100% по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Той се изпълнява по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-1.2.03 „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност - Компонент II”, администриран от Агенцията по заетостта. 

Изпълнението на този проект запълва още една липса сред местните жители на Калофер и посещаващите града туристи, разширявайки достъпа им до качествен обект за хранене.


Инвестира във Вашето бъдеще!
5
Англия / Английската Ривиера - град Торки
« Последна публикация от Kemileva - Юли 20, 2015, 10:47:52 »
Тъй като сме в разгара на лятото, искам да дам насока за приятно прекаран уикенд на всички живеещи в Англия и не само. През изминалата 2014 година, гостувайки на семейни приятели на Острова, те решиха да ни покажат т.нар. Английска Ривиера и
по точно град Торки. Като ми казаха да си взема банския, първоначално ги гледах невярващо. Температурата навън беше не повече от 20 градуса, със сиви облаци. Тръгнахме към Торки и колкото повече приближавахме, толкова по-топло ставаше. Започнах да се радвам, че банските са в чантата ми. Така стигайки в града, аз бях просто изумена - слънчево, китно, курортно местенце, с палми, зеленина, море и много туристи. Отидохме на разходка на крайбрежната алея и ядохме много вкусна риба в едно ресторантче с изглед към водата. След това се качихме да виенското колело в центъра на Торки. Имаше още много забавления за децата на нашите приятели. И после дойде време за плажа - срещу 1 паунд такса си наехме удобни шезлонги и се настанихме на ситния пясък. Слънцето печеше, децата се къпеха във водата, аз също се престраших да влеза и не останах разочарована. Водата беше топла, неочаквано топла за края на юли месец. Беше чистичко и приятно. Не можех да повярвам, че се къпя във море на Острова. Всъщност град Торки се намира в залива Лайм и се счита за морски курорт.
И така, ако искате да попътувате до красиво място в Англия в някой слънчев ден, препоръчвам ви точно това малко градче Торки(Torquay)
6
Италия / Re: Соренто
« Последна публикация от Администратор - Юли 03, 2015, 10:19:57 »
Соренто е един наистина забележителен град в Италия. Хотелът, в който бях отседнала, ме впечатли с чистота, високо обслужване и любезен персонал. Има какво да се види в града и нищо че няма плаж, има много красива крайбрежна ивица. Разходките из лимоновите горички носят спокойствие и наслада за очите. Улиците са изключително чисти и подредени, пренасят туристите в един различен свят.
В Соренто ядох най-вкусната лазаня през живота си, а също и най-разнообразния на вкусове сладолед.  8)
На близко разстояние е град Позитано, който задължително трябва да се посети.
Тази част от Италия си остава моят фаворит за най-красиви кътчета от земята.
7
Соренто е един наистина забележителен град в Италия. Хотелът, в който бях отседнала, ме впечатли с чистота, високо обслужване и любезен персонал. Има какво да се види в града и нищо че няма плаж, има много красива крайбрежна ивица. Разходките из лимоновите горички носят спокойствие и наслада за очите. Улиците са изключително чисти и подредени, пренасят туристите в един различен свят.
В Соренто ядох най-вкусната лазаня през живота си, а също и най-разнообразния на вкусове сладолед.  8)
На близко разстояние е град Позитано, който задължително трябва да се посети.
Тази част от Италия си остава моят фаворит за най-красиви кътчета от земята.
8
Италия / Re: Рим
« Последна публикация от Kemileva - Юни 24, 2015, 08:41:10 »
Въпреки че бях в Рим преди около 3 години, все още не мога да забравя магията на този град. И ако не сте го посетили и вие, не се колебайте да го направите - Рим е история, красота и незабравимо изживяване.
Престоят ми в италианския град беше кратък - за ден и половина успях да обиколя римските улици, но доста неща не видях. Затова съм се зарекла живот и здраве пак да отида.
Иначе Колизеумът ми беше една от първите спирки - за него просто думите са излишни. История има всяко камъче отвън и отвътре. Да, имаше опашка туристи отпред, но чакането си заслужаваше. След това трябваше да хапна нещо, избрах едно малко ресторантче в уличките до Колизеума и имах щастието да ям най-вкусните спагети болонезе през живота си. Признавам ги италианците - майстори във всичко.
Като ме попитат- била си в Рим, видя ли папата, отговарям не. Наистина стоях и го чаках, но така и не го зърнах  :o . Влязох в базиликата свети Петър и останах там с часове. Изкачих се най-отгоре и бях очарована от гледката. Рим е невероятно красив, истински, исторически.
Фонтанът дьо Треви също беше едно сбъднато желание. Тълпите туристи не ми попречиха да му се нарадвам от близо.
Ако сте решили да посетите италианската столица, направете го пролетта или края на лятото, есента. Аз бях в края на април и времето беше чудесно.
Този град ме грабна и наистина искам да го видя отново  ;)
9
Испания / Лорет де Мар
« Последна публикация от Kemileva - Юни 10, 2015, 20:55:05 »
Тъй като идва сезонът на летните почивки, бих искала да разкажа моите впечатления от почивката ми в Лорет де мар,Коста Брава, Испания. Октомври месец отидохме една голяма група ентусиасти, като резервирахме вила за 12 човека. Пътувахме със самолет до Girona и оттам с големи таксита за около 30 минути пристигнахме в Лорет де мар. Вилата беше уникална - с басейн, барбекю, прекрасен изглед към морето. Градчето не беше голямо, но беше доста оживено за началото на октомври. Направи ни впечатление плажа - изключително чист пясък. Водата не беше топла, но ставаше за къпане. За любителите на нощния живот ще кажа, че имаше достатъчно барове и дискотеки, в които ние си изкарахме страхотно. Храната беше евтина, мъжете не спряха да пият San Migel, а за нас жените утеха беше сангрията  ;) Точно на плажа имаше уникално заведение за коктейли, където за 7 евро пихме двулитрови коктейли.. Като се сетя за тях, ми се иска да се върна отново там  ::)
В края на крайбрежната ивица, по големи стълби на хълма има една статуя, където всеки може да си пожелае желание. Моето се сбъдна  :D
Горещо препоръчвам това испанско курортно градче - хубав плаж, ниски цени, много слънце, нощен живот. За информация мога да спомена, че нашата вила я резервирахме за седем дни на цена 700 евро. През летния сезон е със 100 евро повече.
10
На планина / Re: Цигов чарк, язовир Батак
« Последна публикация от Семеен хотел Стоян - Цигов чарк - Юни 07, 2015, 04:31:27 »
Къде ще почивате това лято?
:D
Страници: [1] 2 3 ... 10

Untitled Document