ObikoliSveta.Net - форум за пътешествия по целия свят!

Отзиви за градове и курорти => Южна Европа => Италия => Темата е започната от: Обиколи Света в Август 08, 2010, 15:56:31

Титла: Соренто
Публикувано от: Обиколи Света в Август 08, 2010, 15:56:31
Общи факти
(http://obikolisveta.net/World_Photos/Italy/Sorrento/Sorrento_map.png)

     Соренто (17 хил. ж., 2007 г.) е разположен на изключително красивия едноименен италиански полуостров, вдаден в залива на Неапол. Намиращият се в провинция Кампания град е популярна туристическа дестинация както поради природните си дадености, така и поради близостта си до вулкана Везувий, археологическите обекти Помпей и Херкулан, и остров Капри. От пристанището има фериботи до Амалфи, Капри, Иския, Неапол и Позитано, докато известният автомобилен път за Амалфи свързва двата града по живописно трасе, извиващо се по високите скали над Тиренско море. Соренто притежава добре уредено пристанище и крайбрежна зона, но не и плаж.
     Укрепеното от природата местоположение на Соренто го прави почти непревзимаем, но той преживява и времена на упадък, като разграбването му от пирати през 1558 г. и избухването на чумна епидемия през 1656 г. Градът обаче се запазва като важен център на региона на Южна Кампания и това се дължи на търговията и селското стопанство, преживели подем през XIX в. По-късното развитие на аристократичния туризъм превръща този сектор в основа на местната икономика.

Забележителности:

Още информация: (натисни, за да разгърнеш)

Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер.
снимка 1 Изглед към Соренто; снимка 2: Скалният бряг на градчето; снимка 3: Централният площад "Торкато Тасо"; снимка 4: Запазени крепостни стени; снимка 5: Църквата в Соренто;

Забележка (натисни, за да разгърнеш)
Титла: Re: Соренто
Публикувано от: Администратор в Юли 03, 2015, 10:19:57
Соренто е един наистина забележителен град в Италия. Хотелът, в който бях отседнала, ме впечатли с чистота, високо обслужване и любезен персонал. Има какво да се види в града и нищо че няма плаж, има много красива крайбрежна ивица. Разходките из лимоновите горички носят спокойствие и наслада за очите. Улиците са изключително чисти и подредени, пренасят туристите в един различен свят.
В Соренто ядох най-вкусната лазаня през живота си, а също и най-разнообразния на вкусове сладолед.  8)
На близко разстояние е град Позитано, който задължително трябва да се посети.
Тази част от Италия си остава моят фаворит за най-красиви кътчета от земята.