Автор Тема: Най-търсените дестинации за Великден  (Прочетена 1293 пъти)

Неактивен trivago

  • Пътешественик-изследовател
  • ***
  • Публикации: 34
  • Положителен рейтинг: 0
    • Профил
    • Ел. поща
Обикновено свързваме Великден с възможността да прекараме повече време със семейството вкъщи, но за много хора празничните почивни дни са предпоставка за кратка почивка извън страната. Търсачката за хотели trivago.bg проучи към кои чуждестранни дестинации са се отправили туристите през този Великден.


Лондон оглавява класацията с най-много заявки за търсене на хотели, събрани от 43-те международните платформи на търсачката (без британската) през периода на Великденските почивни дни. Средната цена за настаняване в английската столица по време на празника е 199 евро за двойна стая, като тази стойност се запазва и през целия месец.

В топ 3 се нареждат също така Барселона и Рим, съответно с 145 и 169 евро средна цена за нощувка през изследвания период. Италия е представена от цели четири места в класацията, като освен италианската столица в топ десет попадат още Венеция, Флоренция и Милано. Градът на любовта е най-скъпата дестинация в проучването със средна цена за нощувка от цели 258 евро, като увеличението в цената за настаняване по време на празника спрямо целия месец е 14%.


Сред фаворитите за Великденска почивка на туристите тази година попадат също така Лисабон, Единбург, Мадрид и Албуфейра. Курортният средиземноморски град в Португалия е най-достъпната дестинация в класацията, като средната цена за нощувка в двойна стая, отчетена през периода на празника, е 73 евро.

В България най-търсените дестинации за празника от чужденци са били София и Варна. От друга страна, българските потребители на търсачката са търсили най-често хотели в Рим и Барселона в периода на празничните почивни дни.

За класацията:
Класацията е изготвена на базата на заявките за търсене получени от всичките 44 международни платформи събрани в периода януари-март тази година за настаняване по време на Великден (17.04.14-22.04.14). Класацията представя най-търсените дестинации от чуждестранни туристи, т.е. за определянето на позицията на всяка дестинация не се включват заявките за търсене от платформата, към която дестинацията принадлежи административно (позицията на Барселона се определя от заявките за търсене на всички платформи с изключение на испанската). Показаните цени са средни цени за нощувка в стандартна двойна стая и са изготвени спрямо същите критерии като класацията.
« Последна редакция: Април 26, 2014, 22:17:10 от trivago »


 


Untitled Document