Автор Тема: Най-изгодните дестинации за почивка в България, Гърция и Турция  (Прочетена 1616 пъти)

Неактивен trivago

  • Пътешественик-изследовател
  • ***
  • Публикации: 34
  • Положителен рейтинг: 0
    • Профил
    • Ел. поща
С откриването на летния сезон многобройните морски курорти вече посрещат своите първи гости. Но какви цени ще заплатят летуващите това лято и какви са разликите в цените по българското Черноморие и тези в популярните курорти в съседна Гърция и Турция? Търсачката за хотели и оферти за настаняване trivago.bg потърси отговорите на тези въпроси и проучи какви са средните цени за нощувка в едни от най-известните летни дестинации в България, Гърция и Турция за лято 2014.

България

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Китен е най-достъпната българска дестинация за периода юни – септември, като средната цена за нощувка в стандартна двойна стая възлиза на 66 лв. Равда (74 лв.) и Созопол (84 лв.) се нареждат съответно на второ и трето място в класацията. Трите български дестинации са най-достъпните измежду всички изследвани градове и курорти не само в България, но и в Гърция и Турция.

Най-скъпият курорт в българската класация е Албена, със средната цена на вечер от 186 лв. Въпреки че е с най-високата цена за нощувка по българското Черноморие, Албена остава далеч под цените в топ курортите по гръцкото и турското крайбрежие.

Гърция

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Градчето Сидари, намиращо се на остров Корфу, оглавява гръцката класация като най-евтината дестинация това лято. Островът е представен от цели три дестинации, сред които още Агиос Георгиос и Лаганас, като така се нарежда на челните места по най-ниски цени за настаняване. Известните курорти в Халкидики, сред които Пефкохори, Неос Мармарас, Ханиоти и Калитея, остават назад в класацията с по-високи средни цени за нощувка.

Най-скъпата дестинация сред всички изследвани градове и курорти в трите държави е Иа. Една нощувка в малкото селце, известно със своите бели къщи със сини врати и куполи, възлиза на нескромните 639 лв. средно за двойна стая.

Турция

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Популярният туристически център на егейското крайбрежие – Дидим, е най-достъпната дестинация в Турция това лято. Според изследването на Trivago, цената за нощувка в града е 126 лв., което е осезаемо над най-ниските средни цени за настаняване в морските дестинации в България (66 лв.) и Гърция (87 лв.).

Със средната цена от 467 лв. за нощувка, Белек е най-скъпата дестинация в турската класация. Един от най-новите и модерни курорти в Турция, Белек се слави като най-големия голф център в страната, на чиято територия се намират едни от най-ексклузивните и луксозни турски хотели.

За класацията на trivago:
Цените показани в класацията са изготвени на базата на всички заявки за търсене на настаняване в България, Гърция и Турция в периода на юни – септември тази година. Данните обхващат всички заявки получени от всички международни платформи на търсачката и са отчетени в периода на търсене от 1.04.2014 до 22.06.2014. Цените показват средната цена за настаняване в стандартна двойна стая. Ценовите оферти, върху които се базира статистиката, са получени от стотиците онлайн туристически агенции и хотелски портала за резервации свързани към глобалната търсачка на trivago.

Ценовият индекс на trivago включва само най-търсените дестинации с налични хотели във всички международни платформи за конкретния времеви период на изследването. Това ограничение се налага, тъй като събраните заявки за търсене и налични хотелски оферти трябва да предоставят достатъчно голяма база данни за правилното изготвяне на статистиката.
« Последна редакция: Юли 05, 2014, 23:49:38 от trivago »


 


Untitled Document