Автор Тема: Туристически онлайн тенденции за лято 2014  (Прочетена 1300 пъти)

Неактивен trivago

  • Пътешественик-изследовател
  • ***
  • Публикации: 34
  • Положителен рейтинг: 0
    • Профил
    • Ел. поща
Търсачката за хотели www.trivago.bg проучи последните летни тенденции тази година и сравни туристическите навици на потребители от различни държави. Вижте тук кои са най-търсените чуждестранни дестинации от българските потребители онлайн това лято, гражданите на кои държави търсят най-често отпуска в България, както и кои потребители харчат най-много за настаняване или предпочитат резервации в последната минута.

* Показаните цени са средните цени за настаняване в стандартна двойна стая на вечер за изследвания период

Лондон е най-търсената дестинация от българските потребители на търсачката за периода юли-август 2014. Въпреки че е най-скъпата дестинация в класацията (209 евро средна цена за нощувка), британската столица се нарежда на първо място с най-много заявки за търсене от българската платформа за лятото. Със средната цена от 59 евро на вечер, най-достъпната чуждестранна дестинация, която попада в топ 10, е популярното гръцко курортно селище Керамоти.

Според изследването най-много потребители от Германия, Полша и Великобритания са търсили настаняване в България през летните месеци. След преизчисление на резултатите спрямо съотношението на броя заявки за търсене и размера на международните платформи на търсачката, най-голям интерес към страната ни са проявили румънските, унгарските и чешките потребители.

Вглеждайки се в средната цена на резервация през летните месеци, потребителите от Норвегия са похарчили най-много за настаняване сред изследваните платформи. Средно по 151 евро е струвала нощувката в двойна стая, избрана от норвежките потребители. От друга страна, полските потребители са резервирали летните си почивки най-икономично, като средната цена на резервация е била 74 евро за нощувка в двойна стая.

Проучването сравнява също така колко време предварително потребителите от различните международни платформи на търсачката са търсили настаняване за дълга почивка (мин. 7 нощувки). Най-нетърпеливи са потребителите от Австрия и Германия, които започват своето търсене най-рано от всички изследвани страни - средно 120 дена преди датите на пътуването. Най-ранните резервации са извършени отново от германските, както и от английските потребители - приблизително 100 дена преди самата почивка. От друга страна, потребители от Гърция предпочитат почивка в „последната минута“, като търсят и резервират сравнително най-късно от всички изследвани страни (73 и 70 дена предварително). Българските потребители са търсили настаняване за своята лятна почивка средно 90 дена предварително.

За изследването на trivago
Проучването е изготвено на базата на заявките за търсене, получени от българската и от останалите международни платформи, събрани в периода януари-юни тази година за настаняване през юли и август 2014 г. Над 2 млн. дневни заявки за търсене на настаняване, 3 млрд. хотелски цени и 100 млн. интегрирани отзиви за хотели от над 150 сайта за резервации се съхраняват в trivago. Всичко това прави нашата база данни една от най-големите и надеждни източници на хотелска информация онлайн.
« Последна редакция: Август 22, 2014, 21:53:16 от trivago »


 


Untitled Document