Автор Тема: Световните дестинации за интернет любители  (Прочетена 1545 пъти)

Неактивен trivago

  • Пътешественик-изследовател
  • ***
  • Публикации: 34
  • Положителен рейтинг: 0
    • Профил
    • Ел. поща
Наличието на интернет в хотелските стаи вече не е само наложително за бизнес пътниците, но и за все повече обикновени туристи. Търсачката за хотели trivago.bg проучи кои страни разполагат с най-много хотели, предлагащи услугата интернет в стаята. Класацията представя топ 35 на държавите с най-висок процент хотели с интернет и се базира на данните от над 700 000 хотела, вписани в trivago, и наличието на безжичен (Wi-Fi) или кабелен интернет в стаята, независимо дали е срещу заплащане или не.


Очаквано, САЩ оглавява класацията, като цели 89% от хотелите в страната предлагат интернет в стаята. Веднага след Щатите се нарежда Нова Зеландия, където 82% от хотелите са оборудвали своите стаи за гости с интернет връзка. На трето място откриваме северната ни съседка, Румъния (78%), а на седмо – изненадващо се нарежда Сърбия със 75%, като изпреварва страни като Франция (74,28%) и Великобритания (74,21%). В топ 10 попадат също така Канада, Холандия, Словения и Украйна.

България заема 26-то място в класацията, като повече от половината хотели в страната предлагат интернет връзка за удобство на своите гости в стаята. Страната ни изпреварва държави като Швейцария (54%), Италия (53%) и Германия (50%), където вероятността да попаднете на хотел и да се радвате на интернет в стаята е почти наполовина. В края на класацията откриваме няколко популярни дестинации за зимна или лятна почивка като Гърция, Австрия, Испания и Португалия (45%), чиито посетители желаещи да проверят имейла в стаята си след дълъг ден на плажа или на пистата, непременно трябва да внимават при резервирането на хотел.
« Последна редакция: Март 09, 2014, 22:02:59 от trivago »


 


Untitled Document