Автор Тема: Европа посреща пролетта с повишения в хотелските цени  (Прочетена 1313 пъти)

Неактивен trivago

  • Пътешественик-изследовател
  • ***
  • Публикации: 34
  • Положителен рейтинг: 0
    • Профил
    • Ел. поща
С настъпването на пролетта идва и желанието да избягаме поне за уикенд от сивото ежедневие и да се отправим на път към нови интересни дестинации. За съжаление, не само температурите се повишават през март, но и хотелските цени в почти цяла Европа. Не се отчайвайте, не е нужно да си стоите вкъщи през целия месец, тъй като ценовият индекс на търсачката за хотели trivago.bg проучи къде е най-изгодно и къде най-скъпо да се пътува през месеца.


Най-скъпият европейски град този месец според изследването е Женева, където цените за нощувка в двойна стая са поскъпнали с цели 25% и достигат рекордните 542 лв. на вечер. През март в швейцарския град се провежда едно от най-известните автомобилни изложения в Европа, което привлича посетители от цял свят. Други дестинации, попадащи в списъка за пътуване на богатите и известните за месец март, са Лондон със средна цена от 366 лв. на вечер, Милано (329 лв.), Венеция (321 лв.) и Париж (321 лв.).

Най-достъпната дестинация този месец сред 50-те изследвани европейски градове е София със 115 лв. на вечер и почти минимално увеличение от 4% спрямо февруари. Изгодни за пътуване през март са също така и другите източноевропейски столици като Варшава (123 лв.), Будапеща (133 лв.) и Букурещ (141 лв.). Ако ви се пътува по-далече, сега е моментът да посетите старата базилика в испанския град Сарагоса, тъй като средната хотелска цена в града от 125 лв. на вечер в двойна стая е една от най-ниските стойности за месеца.


Сред българските дестинации включени в проучването най-достъпните цени за настаняване през месеца са отчетени във Велико Търново (76 лв.). Морските ни дестинации също приветстват туристите с ниски цени като Слънчев Бряг (80 лв.), Созопол (82 лв.) и Несебър (86 лв.) са сред „най-гостоприемните“ този месец. Изключение прави единствено Златни Пясъци, където въпреки понижението от 15% спрямо февруари средната хотелска цена от 131 лв. нарежда морския курорт на първо място с най-скъпото настаняване за месеца в страната. При зимните ни курорти Боровец (125 лв.), Пампорово (111 лв.) и град Банско (110 лв.) също се наблюдават ценови спадове спрямо февруари, но средните цени все още запазват високите си стойности.


За хотелския ценови индекс на trivago:

Хотелският ценови индекс на trivago.bg (tHPI - trivago Hotel Price Index) показва средната цена за нощувка в стандартна двойна стая в най-търсените европейски дестинации. За изготвянето на тази статистика се използват над 2 милиона ценови заявки дневно, генерирани от всичките 40 международни платформи включени към глобалната търсачка на trivago. Заявките за търсене на хотелско настаняване в период от един месец напред се съхраняват и така предлагат преглед към развитието на цените през бъдещия месец. Ценовите оферти, върху които се базира статистиката, са получени от стотиците онлайн туристически агенции и хотелски портала за резервации свързани към глобалната търсачка на trivago.

Ценовият индекс на trivago включва само най-търсените български дестинации с налични хотели във всички международни платформи за конкретния времеви период на изследването. Това ограничение се налага, тъй като събраните заявки за търсене и налични хотелски оферти трябва да предоставят достатъчно голяма база данни за правилното изготвяне на статистиката.
« Последна редакция: Март 18, 2014, 00:32:59 от trivago »


 


Untitled Document