Автор Тема: Буенос Айрес  (Прочетена 838 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Буенос Айрес
« -: Ноември 02, 2010, 18:35:58 »
Общи факти
     Столицата (13 349 000 ж., 2003 г.) на Аржентина е основана през 1536 г. край р. Ла Плата под името Сюдад де Нуестра Сеньора Санта Мария дел Буен Айре. През 1580 г. основите й са положени повторно. През 1810 г. градът отхвърля испанското господство и през 1816 г. става напълно независим.
     Това е един от най-важните градове в Южна Америка – и в икономическо, и в културно отношение; със световно известни музеи и галерии, оркестри, музикален живот и кулинарни специалитети.
     Буенос Айрес, разбира се, се олицетворява от тангото, което се появява в бедните „бариос” (квартали) и което днес звучи навсякъде, особено в неделя в Сан Телмо и Ла Бока, както и на Деня на тангото в средата на декември. Както може да се очаква, нощният живот тук няма равен на себе си. Има специални заведения – „милонгас”, където тангото звучи до зори.
     Повечето от туристическите забележителности са в центъра (наричан Микро Сентро) и са на близки разстояния едно от друго. Разходете се из Сан Телмо, Пуерто Мадеро и Ла Бока, която е много красива, но скъпа. В Палермо има красив и обширен парк, където можете да позяпате разхождащите се.
     Буенос Айрес е известен и с магазините си. За туристите най-привлекателните места за пазаруване се намират по улиците Флорида и Лавале. На улица Мурильо са магазините за кожени изделия. В Сан Телмо се организира чудесен неделен пазар, а в парка „Франсия”, в Реколета, през уикендите се излагат произведения на художествените занаяти.
     Говеждото месо естествено е силно застъпено в местната кухня. Можете да го опитате във всеки от многобройните „парилас”, специализирани в печените меса.
Забележителности:
     Представление в Театро Колон;
     Гробът на Ева Перон в Семетерио де ла Реколета;
     Да си купите някакво кожено изделие;
     Денят на тангото през декември.
Интересно: Не бързайте да купувате, преди да обиколите повече магазини – тук винаги има две цени – едната за местните жители, другата за „грингос” (чужденци); и внимавайте с ментетата на ръчно изработени стоки.
Историческа справка: На 2 февруари 1536 г. испанският конкистадор Педро де Мендоса основава гр. Буенос Айрес.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 11:27:50 от Обиколи Света »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document