Автор Тема: Салта  (Прочетена 782 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Салта
« -: Декември 16, 2010, 16:35:51 »
Общи факти
     Салта (465 000 ж., 2005 г.) се намира в подножието на Андите и е столица на едноименната провинция в Северозападна Аржентина. Известна е с колониалната си архитектура и с красивите си околности. Градът е основан през 1582 г. от испанците, а през освободителната война в началото на XIX в. става крепост на съпротивата срещу тях.
     Испанското културно наследство най-добре личи в архитектурния облик на града, където старите къщи се редуват с барокови църкви. Тук ще минете край катедралата, старата сграда на Градския съвет, манастира „Сан Бернардо” и църквата „Сан Франсиско”.
     В района на града има и много по-ранни следи от човешки живот. Преди идването на испанците тук съществуват селища на инките и останките от тяхното културно наследство могат да се видят в музея МААМ. В новия музей за съвременно изкуство са представени творбите на боливийски художници, а в музея Урибуру и старинните къщи Ариас Ренгел и Ернандес можете да се запознаете с изкуството на колониалната епоха.
     Нощният живот на Салта е съсредоточен в района на жп гарата – Балкарсе, където през уикендите се организира пазар на художествените занаяти.
Забележителности:
     Катедралата в Салта;
     Мусео де Алта Монтаня;
     Базарът за изделия на художествените занаяти „Меркадо Артесанал”;
     Гледките от кабинковата въжена линия за хълма Сан Бернардо;
     Разходката с „Трен а лас нубес” (Влакът за облаците);
     Културният фестивал през април.
Интересно: Традиционните музикални стилове тук са „замбас” и „чакарерас”.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document