ObikoliSveta.Net - форум за пътешествия по целия свят!

Отзиви за градове и курорти => България => На планина => Темата е започната от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Януари 25, 2013, 17:29:42

Титла: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Януари 25, 2013, 17:29:42
Родопите приветстват всеки, независимо какъв вид туризъм е избрал да практикува - селски, алтернативен, пещерен, екотуризъм. Част от преживяването е свързано и с автентичните местни специалитети и цялостното откъсване от градския начин на живот.
Хората, населяващи планинските селца, са мили, гостоприемни и усмихнати. Всичко там е истинско- храната, природата, както и отношението към посетителите.
Не е случайно твърдението, че из тази планина витае нещо магично. Това красиво кътче се различава от всички други планински райони. Родопите имат своята мистика и история.

Уникалното местоположение на курорта Цигов чарк /яз. Батак/ го прави идеално място за туризъм през четирите сезона на годината. Водни ски, колела, джетове и лодки набрaздяват гладката водна повърхност на язовира, разположен на площ от 22 квадратни километра.
Кристално чистият въздух, сенчестите горски пътеки, както и по-прохладният климат подканват туристите към кратък излет или по-дълъг преход из Баташката планина.Всички пешеходни маршрути са добре маркирани и последователно означени.

 (http://img-fotki.yandex.ru/get/3005/stevlidia.0/0_1a9e_965cf1f8_XL.jpg)

Регионът е истински рай за рибарите. Тук се намират едни от най-големите и богати на риба язовири в страната: язовир Батак , язовир Голям Беглик, язовир Широка поляна, язовир Беглика. Наблизо са резерватите Голям Беглик и Дупката, защитени от ЮНЕСКО, както и редица на брой защитени местности.

(http://img-fotki.yandex.ru/get/6713/48397003.a/0_7b1f2_97c96d10_XL.jpg)

Силно застъпен в околностите на курорта е ловният туризъм. В горските стопанства на района се предлагат отлични условия за лов на едър дивеч: елен, сърна, дива свиня, мечка и вълк.
Множество археологични находки доказват, че в ранното средновековие град Батак и околността му били своеобразен религиозен център на планината Родопи т.нар. Баташката света гора. Около града има образуван ринг от параклиси, храм-паметници и църкви, които насърчават и същевременно подпомагат развитието на религиозния туризъм в региона.
За любителите на зимните спортове, курортът предлага 1 200 м алпийска ски писта и 20000 м писта за ски бягане. Алпийската ски писта е оборудвана с три влека, единият от които, тип помагалски, е с дължина 600 м. Денивелацията на пистата е около 100 м, което я прави подходяща за начинаещи и средно напреднали. Осветена е и дава възможност за постоянна експлоатация през денонощието. Има ски гардероб, предлагат се и моторни шейни. Положението на ски писта Батак е такова, че позволява на снежната покривка да се задържа от ноември до април, а от горната точка на ски влековете се открива невероятна гледка към язовир Батак.

 Интересни места за посещение в региона: Батак, Велинград, Брацигово, Пещера, Юндола, Сърница, Панагюрище, Атолука, Фотинска река и Фотински водопади, пещера Снежанка, исторически музей - Батак, катедралната църква, исторически музей - Пазарджик, крепостта Цепина, пещерата Лепеница

(http://img-fotki.yandex.ru/get/3408/stevlidia.2/0_814f_8d740a0c_XL.jpg)

http://hotel-lidia.com/ (http://hotel-lidia.com/)
Семеен хотел "Лидия" е открит на 25 декември  2008 година. Намира се на 500 м. от центъра на курортен комплекс Цигов чарк, в самата гора. Гледката от всички стаи и тераси е към язовир Батак
Защо да изберете Семеен хотел ЛИДИЯ - Цигов чарк?
Перфектно съотношение на цена и качество.
Съчетание на удобствата на домашния уют с дискретния лукс на предлаганите стаи с вана и студия с джакузи.
Тиха почивка в спокойна обстановка.
Фантастична панорамна гледка към язовир Батак от всички стаи.
И не на последно място - не е задължително да харчите излишни пари за ресторанти. Гостите ползват напълно оборудвана кухня, хол с камина и трапезария, барбекю на верандата.

 
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Venelina в Март 25, 2013, 16:21:50
Много ми харесва язовир Батак и Цигов чарк. Често ходим там и лятото и зимата. А Семеен хотел Лидия е уникален.
Обичаме да си пием биричката на терасата и да гледме язовира :)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Март 25, 2013, 16:30:55
Много ми харесва язовир Батак и Цигов чарк. Често ходим там и лятото и зимата. А Семеен хотел Лидия е уникален.
Обичаме да си пием биричката на терасата и да гледме язовира :)

Благодаря. Ще се радваме пак да сте наши гости:)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: stoil в Април 24, 2013, 17:15:45
И ние сме посещавали това чудно местенце. Гледката към язовира е уникална. Харесва ни много. Не е голямо хотелчето, но направено с вкус :)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Май 09, 2013, 16:44:54
Ще се радваме да ни посетите отново! :)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: stefko в Май 09, 2013, 17:04:06
Много ми харесва курортът Цигов чарк. Малък, спокоен...И естествено язовир Батак :)
Хотел Лидия изглежда много приятно, непременно ще го посетя някой ден. Поздравления! :)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Май 22, 2013, 15:05:25
Благодаря :)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Май 23, 2014, 13:13:44
Чист планински въздух, джакузи или вана с много пяна, аромат от барбекю на дървени въглища, невероятна гледка към язовир Батак от всички стаи и тераси- всичко това в Семеен хотел Лидия на Цигов чарк!
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Юни 16, 2014, 09:52:24
(http://)
Титла: Re: Родопите, Цигов чарк и язовир Батак
Публикувано от: Семеен хотел Лидия - Цигов чарк в Октомври 12, 2014, 16:39:25
Цигов чарк е единственият курорт в България със съчетание от надморска височина 1000-1300 м, борова гора, ски писти и язовир, около който се простират тучни ливади. Язовир Батак предлага на туристите отлични условия за риболов и водни спортове. Курортът е чудесно място за практикуване на ловен, високопланински, хобитуризъм, екопътеки, както и зимни, и ски спортове. В близост се намират язовир Широка Поляна, язовир Васил Коларов, Беглика, пещерата Снежанка, крепостта Цепина. Курортът Цигов чарк предлага отлични условия за семейна и индивидуална почивка през цялата година.