Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Семеен хотел Лидия - Цигов чарк

Страници: [1] 2
1
Цигов чарк е единственият курорт в България със съчетание от надморска височина 1000-1300 м, борова гора, ски писти и язовир, около който се простират тучни ливади. Язовир Батак предлага на туристите отлични условия за риболов и водни спортове. Курортът е чудесно място за практикуване на ловен, високопланински, хобитуризъм, екопътеки, както и зимни, и ски спортове. В близост се намират язовир Широка Поляна, язовир Васил Коларов, Беглика, пещерата Снежанка, крепостта Цепина. Курортът Цигов чарк предлага отлични условия за семейна и индивидуална почивка през цялата година.

3
Чист планински въздух, джакузи или вана с много пяна, аромат от барбекю на дървени въглища, невероятна гледка към язовир Батак от всички стаи и тераси- всичко това в Семеен хотел Лидия на Цигов чарк!

4
Благодаря :)

6
Снимки от гости на Семеен хотел Лидия, Цигов чарк, язовир Батак
Това на терасата ми хареса-салатка и т.н. ;)
:)

7
На язовир / Re: Цигов чарк
« -: Май 09, 2013, 17:11:06 »
Обичаме да ходим на Цигов чарк в Семеен хотел Лидия :)
Мястото е страхотно. Язовир Батак и поляните пред него са като на длан.
Благодаря :)

8
Ще се радваме да ни посетите отново! :)

9
Най-хубавата планина в България и най-страхотното хотелче - Лидия

Благодаря :)

10
Много ми харесва язовир Батак и Цигов чарк. Често ходим там и лятото и зимата. А Семеен хотел Лидия е уникален.
Обичаме да си пием биричката на терасата и да гледме язовира :)

Благодаря. Ще се радваме пак да сте наши гости:)

11
Снимки от гости на Семеен хотел Лидия, Цигов чарк, язовир Батак

12
Вече имаме и първата сватба в Семеен хотел Лидия.
Снимката е на верандата и отзад се вижда язовир Батак :)

13
На язовир / Re: Батак
« -: Февруари 19, 2013, 15:40:12 »
Курортът „Язовир Батак” се намира на около 7 км от град Батак и на 19 км от Велинград. Разположен на брега на язовир „Батак”, в местността Цигов чарк. Средна надморска височина от 900-1100 м. Климатът  се характеризира като преходноконтинентален, а в планинския и високопланинския пояс има планински характер. Снегът през зимата се задържа от 2 до 5 месеца.

Язовир „Батак” е прочут сред рибарите като чудесна дестинация за риболов. Непосредствената близост на курорта до ридовете на връх Голяма Сюткя (2186 м) в Родопите предлага добри възможности и за пешеходни преходи. В язовира се практикуват и водни спортове - разходки с водни колела, лодки, джетове. На територията на община Батак има няколко ловни стопанства, които развиват и ловен туризъм.През зимата курорт „Язовир Батак” е чудесно място и за любителите на зимни спортове. В курорта е изградена ски писта с дължина 1500 м. В долната си част е полегата и е по-подходяща за начинаещи скиори, оборудвана е с два въжени ски влека с ръкохватки. Горната част на пистата е по-стръмна, там на разположение на скиорите е паничков ски влек. Има ски гардероб.

На територията на курорт “Язовир Батак” има множество хотели, вили и еднофамилни къщи-една от тях е Семеен хотел Лидия.
В близост са градовете Батак, Велинград и Пещера, където има много културни и исторически и природни забележителности.
14
На язовир / Re: Батак
« -: Януари 25, 2013, 17:36:25 »
Язовир Батак е завирен през 1958 г. на мястото на Баташкото блато. Намира се на около 1100 м надморска височина. Дължината му е около 9 км., максималната дълбочина – 34 м. Средните годишни температури на повърхността на водната повърхност се колебаят от 13,6 до 17,4° С.
Водите на язовира дават прекрасни възможности за риболов – във водите му се лови костур, кефал, червеноперка, толстолоб, както и големи екземпляри от шаран и сом. Това го прави един от малкото язовири в България на който истинския рибар може да усети тръпката да извади трофейна риба. На язовира се практикува и така нареченият „риболов на дупка” през зимата.
За любителите на мухарка в близост се намира язовир ”Голям беглик” които е много добър обект за риболов на пъстърва, а по устието на реката на речен кефал. Подходящ е за риболов на плувка и дъно. Язовира  е с дължина 7 км, максимална дълбочина – 43 м, температура на повърхността на водата от 22° С през лятото.
15
Родопите приветстват всеки, независимо какъв вид туризъм е избрал да практикува - селски, алтернативен, пещерен, екотуризъм. Част от преживяването е свързано и с автентичните местни специалитети и цялостното откъсване от градския начин на живот.
Хората, населяващи планинските селца, са мили, гостоприемни и усмихнати. Всичко там е истинско- храната, природата, както и отношението към посетителите.
Не е случайно твърдението, че из тази планина витае нещо магично. Това красиво кътче се различава от всички други планински райони. Родопите имат своята мистика и история.

Уникалното местоположение на курорта Цигов чарк /яз. Батак/ го прави идеално място за туризъм през четирите сезона на годината. Водни ски, колела, джетове и лодки набрaздяват гладката водна повърхност на язовира, разположен на площ от 22 квадратни километра.
Кристално чистият въздух, сенчестите горски пътеки, както и по-прохладният климат подканват туристите към кратък излет или по-дълъг преход из Баташката планина.Всички пешеходни маршрути са добре маркирани и последователно означени.

 

Регионът е истински рай за рибарите. Тук се намират едни от най-големите и богати на риба язовири в страната: язовир Батак , язовир Голям Беглик, язовир Широка поляна, язовир Беглика. Наблизо са резерватите Голям Беглик и Дупката, защитени от ЮНЕСКО, както и редица на брой защитени местности.Силно застъпен в околностите на курорта е ловният туризъм. В горските стопанства на района се предлагат отлични условия за лов на едър дивеч: елен, сърна, дива свиня, мечка и вълк.
Множество археологични находки доказват, че в ранното средновековие град Батак и околността му били своеобразен религиозен център на планината Родопи т.нар. Баташката света гора. Около града има образуван ринг от параклиси, храм-паметници и църкви, които насърчават и същевременно подпомагат развитието на религиозния туризъм в региона.
За любителите на зимните спортове, курортът предлага 1 200 м алпийска ски писта и 20000 м писта за ски бягане. Алпийската ски писта е оборудвана с три влека, единият от които, тип помагалски, е с дължина 600 м. Денивелацията на пистата е около 100 м, което я прави подходяща за начинаещи и средно напреднали. Осветена е и дава възможност за постоянна експлоатация през денонощието. Има ски гардероб, предлагат се и моторни шейни. Положението на ски писта Батак е такова, че позволява на снежната покривка да се задържа от ноември до април, а от горната точка на ски влековете се открива невероятна гледка към язовир Батак.

 Интересни места за посещение в региона: Батак, Велинград, Брацигово, Пещера, Юндола, Сърница, Панагюрище, Атолука, Фотинска река и Фотински водопади, пещера Снежанка, исторически музей - Батак, катедралната църква, исторически музей - Пазарджик, крепостта Цепина, пещерата Лепеницаhttp://hotel-lidia.com/
Семеен хотел "Лидия" е открит на 25 декември  2008 година. Намира се на 500 м. от центъра на курортен комплекс Цигов чарк, в самата гора. Гледката от всички стаи и тераси е към язовир Батак
Защо да изберете Семеен хотел ЛИДИЯ - Цигов чарк?
Перфектно съотношение на цена и качество.
Съчетание на удобствата на домашния уют с дискретния лукс на предлаганите стаи с вана и студия с джакузи.
Тиха почивка в спокойна обстановка.
Фантастична панорамна гледка към язовир Батак от всички стаи.
И не на последно място - не е задължително да харчите излишни пари за ресторанти. Гостите ползват напълно оборудвана кухня, хол с камина и трапезария, барбекю на верандата.

 

Страници: [1] 2

Untitled Document