Автор Тема: Такаяма  (Прочетена 747 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Такаяма
« -: Ноември 08, 2010, 16:18:26 »
Общи факти
     Такаяма (97 000 ж., 2007 г.) е красиво селище със старинни улици и сгради, разположено на бреговете на р. Миягава. Старата част на града се смята за образец на някогашната Япония, а историческият център – Санмачи, запазва привлекателността си и без да е особено елегантен или свръхкомерсиализиран.
     Най-добрите образци от произведенията на местните майстори занаятчии, и по-специално дървените лакирани предмети, дърводелските изделия и керамиката, могат да се видят в местния исторически музей Такаям-ши Кьодо-кан.
     Майсторството на местните дърводелци личи добре в множеството дървени паметници, пръснати из района, като триетажната пагода на храма „Хида-Кокулун-джи” и храма „Анкоку-джи”.
     Най-добрият начин да бъде разгледан районът на Такаяма е от върха на близкото възвишение Норикура – спящ вулкан източно от града, или от 3,2-километровата въжена линия Шин-Хотака.
     Културното селище Хида представлява музей на открито, където са събрани традиционни японски къщи от последните две столетия. Те са прекрасни със своята простота и са отлично приспособени да понасят обилните снеговалежи, които понякога падат в тази част на страната през зимата, продължаваща понякога с месеци. Селските къщи гасшо-зукури са наречени така заради своите покриви с формата на сключени за молитва ръце.
Забележителности:
     Спа центровете в Оку-Хида;
     Планината Норикура;
     Въжената линия Шин-Хотака, откъдето се откриват великолепни гледки;
     Фолклорният резерват Хида-но-Сато;
     Пролетните и летните празници.
Интересно: Такаяма се намира на голяма надморска височина и зимите тук са много студени.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document