Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Kemileva

Страници: [1]
1
Тъй като сме в разгара на лятото, искам да дам насока за приятно прекаран уикенд на всички живеещи в Англия и не само. През изминалата 2014 година, гостувайки на семейни приятели на Острова, те решиха да ни покажат т.нар. Английска Ривиера и
по точно град Торки. Като ми казаха да си взема банския, първоначално ги гледах невярващо. Температурата навън беше не повече от 20 градуса, със сиви облаци. Тръгнахме към Торки и колкото повече приближавахме, толкова по-топло ставаше. Започнах да се радвам, че банските са в чантата ми. Така стигайки в града, аз бях просто изумена - слънчево, китно, курортно местенце, с палми, зеленина, море и много туристи. Отидохме на разходка на крайбрежната алея и ядохме много вкусна риба в едно ресторантче с изглед към водата. След това се качихме да виенското колело в центъра на Торки. Имаше още много забавления за децата на нашите приятели. И после дойде време за плажа - срещу 1 паунд такса си наехме удобни шезлонги и се настанихме на ситния пясък. Слънцето печеше, децата се къпеха във водата, аз също се престраших да влеза и не останах разочарована. Водата беше топла, неочаквано топла за края на юли месец. Беше чистичко и приятно. Не можех да повярвам, че се къпя във море на Острова. Всъщност град Торки се намира в залива Лайм и се счита за морски курорт.
И така, ако искате да попътувате до красиво място в Англия в някой слънчев ден, препоръчвам ви точно това малко градче Торки(Torquay)

2
Испания / Лорет де Мар
« -: Юни 10, 2015, 20:55:05 »
Тъй като идва сезонът на летните почивки, бих искала да разкажа моите впечатления от почивката ми в Лорет де мар,Коста Брава, Испания. Октомври месец отидохме една голяма група ентусиасти, като резервирахме вила за 12 човека. Пътувахме със самолет до Girona и оттам с големи таксита за около 30 минути пристигнахме в Лорет де мар. Вилата беше уникална - с басейн, барбекю, прекрасен изглед към морето. Градчето не беше голямо, но беше доста оживено за началото на октомври. Направи ни впечатление плажа - изключително чист пясък. Водата не беше топла, но ставаше за къпане. За любителите на нощния живот ще кажа, че имаше достатъчно барове и дискотеки, в които ние си изкарахме страхотно. Храната беше евтина, мъжете не спряха да пият San Migel, а за нас жените утеха беше сангрията  ;) Точно на плажа имаше уникално заведение за коктейли, където за 7 евро пихме двулитрови коктейли.. Като се сетя за тях, ми се иска да се върна отново там  ::)
В края на крайбрежната ивица, по големи стълби на хълма има една статуя, където всеки може да си пожелае желание. Моето се сбъдна  :D
Горещо препоръчвам това испанско курортно градче - хубав плаж, ниски цени, много слънце, нощен живот. За информация мога да спомена, че нашата вила я резервирахме за седем дни на цена 700 евро. През летния сезон е със 100 евро повече.

Страници: [1]

Untitled Document