Автор Тема: Осака  (Прочетена 777 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Осака
« -: Август 07, 2010, 23:55:24 »
Общи факти
     Ocaкa (2 636 000 ж., 2007 г.) е не само блестящ съвременен град, но и място, където е запазено едно от най-древните големи японски поселения, играло векове наред важна роля като морско и речно пристанище. Откритите тук гробове датират от хиляди години преди Христа, а натрупаните през V-VI в. пр.Хр. могили от мидени черупки свидетелстват, че под тях са били погребани знатни местни вождове.
     Днес Осака е един от най-големите японски центрове на търговията и мореплаването, световноизвестен с кулинарните си специалитети и луксозните си магазини, разположени в районите Набма на Миними, Дотонбори, Америкамура и Шинсайбаши, както и в Ден Ден Таун за електроника и в най-големия търговски комплекс на Япония Тенджинбаши-суджи.
Забележителности:
     „Шитенно-джи” – смятан за най-старият будистки храм в Япония;
     „Сумийоши Тайша” – едно от най-ранните шинтоистки светилища, което според някои специалисти датира от III в. сл.Хр.;
     Историческият музей, Природонаучният музей, Музеят на ориенталската керамика, Музеят на комедията Камигата и на драматичното изкуство към префектура Осака и Градския музей на изящните изкуства. Има музеи и на красивите природни забележителности, на естествената история и на децата. Националният музей на изящните изкуства се намира под земята и сбирката му се състои от произведения на съвременното изкуство. Градът е известен и с традиционния си театър кабуки и с куклените си театри (бунраку).
     Аквариумът Кайюкан – втори по големина в света;
     Гледките от Шин-Умеда Сити (с неговата градина наблюдателница, намираща се на 170 м над земята, и подземен търговски център със зенбудистка градина) или от кулата Цутенкаку;
     Паркът на замъка на Осака (XVI в.) – любимо място както на местните жители, така и на туристите, особено по време на цъфтежа на черешовите дръвчета. Други известни паркове са Наканошима, Сумийоши и Теноджи, аранжиран от един от най-добрите японски паркови архитекти – Джихеи Огава;
     Някой от ресторантите където се приготвят фугу (дребни морски рибки); ако се боите, не стъпвайте там, защото една грешка в рецептата – и ястието става отровно!
Интересно: Шинсекай не е чак толкова бандитски район, за какъвто го представят, но все пак е по-добре да го посетите през деня.
« Последна редакция: Ноември 06, 2010, 18:14:28 от Обиколи Света »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document