Автор Тема: Телави  (Прочетена 706 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Телави
« -: Септември 22, 2010, 11:46:52 »
Основни факти
   Телави (28 000 ж., 2006 г.) е столицата на Кахетия, главната област на Грузия за производство на вино, която се гордее с това, че посетителят не може да остане дълго време трезвен.
   Традициите на Телави са се зародили преди близо хиляда години, а малкият град понася безгрижно своята история. В сърцето му се простират покритите със зъбери стени на стрия град, които са с цвят на мед. Сега зад тях се намират Дворецът на цар Ерекле от XVIII в., царската църква, историческият музей, художествената галерия и останките от базиликата. Около стените градът се е развил по естествен начин, свързан както от красиви градини, дворове и площади с дървета, така и с плодородни лозя и приятни околности, от които се прехранва. Историята продължава да присъства и извън града. Сред полята и горите има безброй много църкви от XVI и XVII век. Иконите, позлатените съдове и живописните фрески са свидетелство за дълготрайната вярата на местните хора в тяхната земя и култура.
Забележителности:
     Катедралата „Алаверди” и двора й, заграден от красиви стени;
     Крепостта „Греми” – оригинален, разположен върху огромни скали крепостен комплекс, над който се издига църквата;
     Манастирът „Икалто”;
     Опитайте виното покрай Кахетинския винен път в близост до Телави;
     Манастирът „Давит Гареджа” – пещерен комплекс от VI в. в дива и полупустинна планина, издигаща се над азербайджанската граница, с изключителни стенописи от IX век;
     Дегустирайте бутилка с чача – домашно дестилирана гроздова ракия, която е по-вкусна, отколкото подсказва името й.
Интересно: Никога не отказвайте да се присъедините към тост и никога не вдигайте тост с бира – това означава, че им пожелавате нещо лошо.
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 11:48:41 от Обиколи Света »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document