Автор Тема: Циндао  (Прочетена 827 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Циндао
« -: Ноември 01, 2010, 11:11:58 »
Общи факти
   Циндао (2 584 000 ж., 2004 г.) дължи своето съществуване на стратегическото място, което заема на източното китайско крайбрежие. Бившата германска колония и военноморска база е може би най-известна с бирената си фабрика, основана през 1903 г., където се произвежда най-добрата китайска бира.
   Градът, който се намира на най-южната точка на Шандунския полуостров, е любимо място на китайците за прекарване на почивните дни заради хубавите плажове и приятния климат.
   Циндао е важно търговско пристанище на Жълто море и се отличава с висок стандарт на живот, както и като едно от най-добрите за живеене места в цял Китай.
   Голяма част от построените от германците сгради днес вече не съществуват заради новото строителство, но все пак някои от тях са запазени в старата западна част на града – Ба Да Гуан, където има и японски постройки. Най-импозантната германска сграда е катедралата „Св. Михаел” , завършена през 1934 г. и която представлява смес от романски и готически стил. Бившата резиденция на губернатора пък прилича на баварски замък. Единственият запазен будистки паметник в града е храмът „Джаншан”, намиращ се в подножието на едноименния хълм. Той е построен през 1945 г. и има пет зали и много статуи на Буда.
   Като място за ваканционни излети Циндао предлага невероятно разнообразие от ресторанти за бързо хранене, но местна кухня в действителност не съществува. Добра китайска храна все пак може да се похапне на булевард „Хонконг”, както и в центъра на града. В Циндао живеят голям брой корейски изселници и затова корейската кухня тук също е много популярна.
Забележителности:
     Лаошанският национален парк, където се намира прочутият връх Лао;
     Скулптурната композиция „Майски вятър”, представляваща запалена факла, която символизира развитието на града;
     Шоуспектакълът на русалките в „Подводен свят”;
     Музеят на бирата и бирения фест, провеждан тук всяка година през август.
Интересно: Името Циндао означава „Зеления остров”.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document