Автор Тема: Кобе  (Прочетена 740 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Кобе
« -: Ноември 08, 2010, 16:01:14 »
Общи факти
     Кобе (1 530 000 ж., 2007 г.) е един от първите японски градове, които са отворени за търговските кораби на други държави. Това става след продължителен период на изолация на страната от останалия свят от края на периода Eдo, а именно през 1868 г. Днес Кобе е космополитно и гостоприемно място.
     Най-известният архитектурен паметник в града е красивото светилище Икута. Според исторически източници то е издигнато в началото на III в. сл.Хр. за извършване на религиозни практики от страна на военните, а околната гора е пълна с паметници на важни сражения. Друго известно светилище е Нагата-ка, издигнато по същото време.
     Кобе е известен като център на модната индустрия и негови основни търговски квартали са Мотомачи и Саномия, където е съсредоточен и нощният живот на града. Близо до Мотомачи се намира китайският квартал на Кобе – Нанкинмачи, процъфтяващо и много оживено място.
     Една от най-емблематичните постройки в града е Пристанищната кула – метална конструкция с причудлива форма и височина 108 м, която има площадка за наблюдения, от която се откриват незабравими гледки към района на пристанището. Панорамата, която може да се види към протока Акаши от висящия мост Акаши-Кайкьо, също е удивително красива.
     Кобе е разположен в подножието на символичната за японците планинска верига Роко, където са прокарани пешеходни маршрути; има и много игрища и места за наблюдение на природните красоти. Дотам се стига лесно с лифт от града. В района се намира и първото японско игрище за голф. През есента планината се обагря с фантастични цветове. Горещите извори на Арима (Арима Онсен) се намират от другата страна на планинското било.
     В Кобе се издига и най-старата джамия в Япония, построена в Китано през 30-те години на XX век.
Забележителности:     
     Къщите от XIX в. в Китано;
     Спацентърът Арима;
     Морският музей;
     Пристанищният район с голямо виенско колело; разходка с корабче из пристанището;
     Опитайте вкуса на местните специалитети от говеждо месо.
Интересно: Земетресението в Кобе през 1995 г., или Голямото Ханшинско земетресение, е най-разрушителното в японската история и следите от него върху икономиката на града още се забелязват.


Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document