Автор Тема: Убуд  (Прочетена 815 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Убуд
« -: Ноември 13, 2010, 17:36:05 »
Общи факти
     Убуд (8000 ж., 2002 г.) се намира в централната част на остров Бали. Някогашното затънтено провинциално градче днес се е превърнало в модерен и изискан град с фантастични музеи, луксозни имения и изумителна архитектура. Убуд е център на изящните изкуства, занаятите, танците и музиката в Бали, разположен на много живописно място. В началото на XX в. Уолтър Спайс и Вилем Хофкер събират местни хора на изкуството да се подготвят в нещо като неформална академия и така спомагат за превръщането на града в средоточие на изящните изкуства. Тук има множество музеи – Музея на изящните изкуства, Художествената галерия за женско изкуство „Сенивати", музея „Рудана” и много други.
     В много от съседните селища, разположени между традиционните терасирани оризища, древни храмове и идилични пейзажи, са се настанили специалисти в различни изкуства и занаяти. Една от особеностите на района са пръснатите из него дворци на местните принцове, най-забележителен от които е този на Сарен Агунг. Тук някога е живял Джокорда Геде Агунг Сукавати – последният крал на Убуд. Неговите потомци все още обитават двореца и често са домакини на танцови представления.
     Сред останалите заслужаващи внимание сгради и паметници са красивите храмове, като „Гоа Гаджа” например, „Пура Кебо Едан”, „Пура Пусеринг Джагат” и „Пура Агунг Батан Бингин”. Релефите при Йех Пулу, датиращи от XIV в., са сред най-добрите, които могат да се видят тук.
     Много забавен е паркът Маймунската гора, където посетителите могат да хранят 200-та дългоопашати макаци и да разгледат посветения на маймуните храм.
     Множеството центрове на артистична дейност в града и околностите му придават на района уникален характер, а ако вземем предвид и ярките цветове на околната природа, Убуд наистина е едно превъзходно място за туризъм.
Забележителности:
     Музеите;
     Нощните танци и музикални представления;
     Местните специалитети, които са едни от най-вкусните в цяла Индонезия.
Интересно: Често наричат Убуд „Културният център на Бали”.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document