Автор Тема: Мадона ди Кампильо  (Прочетена 4266 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Мадона ди Кампильо
« -: Ноември 16, 2010, 01:22:36 »
Общи факти

     Мадона ди Кампильо (700 ж., 2001 г.) е курортно селище, елегантно разположено в полите на Италианските Алпи (близо до Милано). Курортът се намира на височина от 1550 м между група скали. Близо до него са други две туристически градчета – Амадело и Пресанела. На другата страна на рида Мадона ди Кампильо се намира ски-курортът Пинзоло.  
     Днес Мадона ди Кампильо е номер едно сред ски-курортите в Италия и е един от най-важните туристически центрове в Алпите. Трасетата за ски са с обща дължина 2600 км, системата от писти (200 с различна дължина) е разположена на площ от 90 кв. км, а лифтовете имат общ капацитет до 31 000 души на час. Градчето е забранено за коли. До него се стига само и единствено с лифт. Придвижването в курорта става също с лифт или с файтон.
     Курортът е известен и с карстовите си извори с лековита вода. През летния сезон тук се събират туристи от цял свят, за да се възползват от ниските цени на процедури като сауна, кални бани и масаж с алпийски билки. Гори от вековни борове и ели са предпочитани за гъбарите, защото тук растат изключителни видове. Най-старият хотел в курорта е „Алпина”, първите туристи са нощували в него през 1955 г.

Забележителности:
  • Трасетата за ски с обща дължина 2600 км;
  • Карстовите извори с лековита вода;

Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер.
снимка 1: Изглед към Мадона ди Кампильо; снимка 2: Из уличките на курорта; снимка 3: Езерото "Намбино"; снимка 4: Ски писта; снимка 5: Водопад "Каската ди Мецо";

Забележка (натисни, за да разгърнеш)
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 00:46:12 от Администратор »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document