Автор Тема: Кингстън  (Прочетена 1019 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Кингстън
« -: Декември 07, 2010, 17:35:40 »
Общи факти
     Кингстън (660 000 ж., 2004 г.) се намира край защитен от ветровете залив на югоизточния бряг на Ямайка. Той е основан през 90-те години на XVII в., след като земетресение разрушава близкото пиратско пристанище Порт Роял. По-късно новият град също става жертва на земетресения и пожари, но продължава да бъде едно много приятно място за туристите. Спокойната атмосфера и звучащата навсякъде реге музика допринасят за това.
     Испанският град, който е бил столица в продължение на две столетия, се намира в западната част на днешния Кингстън. Сред запазените стари сгради са катедралата „Св. Яков” и Олд Кингс Хаус – смесица от испански и английски джорджиански стил. Тук се намира и Музеят на занаятите на ямайския народ, а на централния градски площад има колоритен пазар.
     Разрушената стара крайбрежна зона е превърната в модерен и просторен търговски център с широки булеварди и красиви открити пространства. Националната галерия се намира тук в мола на Кингстън, на Оушън Булевард. В нея могат да се видят творбите на най-добрите местни художници. Най-известният музей в града е, разбира се, родната къща на Боб Марли на Хоуп Роуд.
     Новият Кингстън притежава скъпи квартали и търговски молове, но истинската атмосфера на града може да се почувства в неговия център (макар че там не трябва да се ходи през нощта) с ярко оцветени сгради и хора, които прекарват живота си на открито. Северно от новия град са кварталите на богатите, в които можете да се полюбувате на наистина прекрасни къщи, издигащи се на фона на Сините планини.
     Ако се изморите от прекалено много шум и ярки цветове, идете на някой от плажовете на Лайм Кей или Хелшир или пък се разходете по Сините планини.
Забележителности:
     Останките от Порт Роял;
     Девън Хаус, собственост на един от първите милионери в Ямайка;
     Музеят на Боб Марли, за да отдадете почит на прочутия музикант и да видите къщата, където е живял и композирал музиката си;
     Лайм Кей Бийч;
     Карнавалът през април – един от най-колоритните в целите Кариби, с музика, пъстри костюми и танцуващи по улиците.
Интересно: Кингстън е известен със своята престъпност, така че избягвайте някои от неговите квартали през нощта и гледайте да не привличате вниманието на неподходящи хора.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document