Автор Тема: Ушуая  (Прочетена 1024 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Ушуая
« -: Декември 16, 2010, 16:52:34 »
Общи факти
     Това е най-южният град (64 000 ж., 2005 г.) на планетата, разположен на Исла Гранде, загърбил планината Мартиал и обърнат към канала Бийгъл. Това отдалечено местоположение прави града идеално място за настаняване на наказателна колония. Днес обаче тук спират все повече круизни кораби на път за Антарктида.
     Старият затвор е превърнат в музей – Мусео Маритимо и екс Пресидио ди Ушуая, където е представена историята на колонията. Един от строежите, на които са работили затворниците, е местната жп линия. По нея може да се направи интересна обиколка за запознаване с района. Парен локомотив тегли отоплените (слава Богу!) вагони все покрай бреговете на Рио Пипо от гара „Краят на света” до гара „Национален парк Тиера дел Фуего” (Огнена земя). Друга стара сграда, която ще ви даде представа как са изглеждали тук нещата в онези времена, е къщата „Бебан”, където има макет на стария град.
     Най-много туристи посещават националния парк в района, който включва ледника „Мартиал” и езерата Ескондидо и Фаняно. От дивите животни тук могат да се видят пингвини, бобри, китове убийци и др. На туристите се предлага разходка с коне, пешеходно изкачване по ледника, каране на планински велосипеди, както и разходка с корабче по канала Бийгъл.
     Това отдалечено място е изпитание за издръжливостта на човека при каквито и условия да го постави околната среда. Пейзажът обаче не е толкова гол и открит, колкото може би си го представяте. Макар че островчетата в залива предпазват града от най-силните ветрове, Ушуая е ветровито място. Сред привлекателните страни на този най-южен пункт на Южна Америка е и дългото пътуване, за да се стигне до него.
Забележителности:
     Трен дел Фин дел Мундо (Влакът за края на света);
     Изгледът от брега на полуострова оттатък канала Бийгъл;
     Посещението на една традиционна „естансия” (ферма).
Интересно: Топлите дрехи тук ще са ви необходими по всяко време на годината.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document