Автор Тема: Консепсион  (Прочетена 1021 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Консепсион
« -: Декември 17, 2010, 16:24:03 »
Общи факти
     Местните жители го наричат Консе. Градът (212 000 ж., 2002 г.) е разположен в плодородната равнина покрай р. Био Био. Тя отделя прериите на Централно Чили на север от зоната на езерата и вулканите на юг, извира от Андите и се влива в Тихия океан.
     Консепсион е третият по големина чилийски град, столица и икономически център на южната част на страната. Градът е основан през 1550 г. от Педро де Валдивия, но скоро след това – през 1571 г., е почти унищожен от катастрофални земетресения и цунами, повтарящи се и в по-късно време. След това мястото на града за по-сигурно е изместено надолу по течението на реката, при нейното устие, но и там през XX в. той е разтърсен от земетресение. Затова днес повечето от неговите сгради представляват съвременни бетонни конструкции.
     Предимствата на Консепсион са неговият умерен климат и достатъчното количество валежи от дъжд. Поради това околните земи са много плодородни, а създадените там ферми и лозови масиви произвеждат някои от най-добрите чилийски вина. За да се иде на плаж, трябва да се измине 16-километровото разстояние до Талкауано – военноморска база и рибарско пристанище. Там се пази железният военен кораб „Уаскар”, изиграл важна роля по време на гражданската война. В съседство се намират плажовете Рамунчо и Рокото.
     Множеството студенти от университета на Консепсион могат да бъдат видени по тротоарите и площадите на града, което му придава един младежки дух. В същото време нощният живот е на високо ниво, а ресторантите предлагат местните специалитети „емпанада” – месо, пиле или риба с лук, стафиди и маслини, запечени в тесто; или „бифе а ло побре” – стек с чипс. На другия ден спокойно можете да посетите изключителните мексикански стенописи в Каса де Арте или да се разходите из Галерия де ла История.
Забележителности:
     Катедралата музей „Сантисима Консепсион”;
     Градският пазар, където се предлагат местни хранителни продукти;
     Големите и малките езера на Сан Педро;
     Да опитате „писко” – концентрирана спиртна напитка от изстискано грозде;
     Огромните омари от района на островите Хуан Фернандес, а също миди, морски таралежи и други морски дарове.
Интересно: Старото местоположение на Консепсион е било на мястото на днешния град Пенко. Малко е объркващо, но жителите на Пенко се наричат „пенкони”, а тези на Консепсион – „пенкисти”.

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document