Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - ani12pp

Страници: [1]
1
Австрия / Re: Инсбрук
« -: Декември 28, 2014, 22:50:23 »
Инсбрук е много повече от обикновен ски център. Градът е с футуристична архитектура, имперска история, уютни кафенета и изненадващо активен нощен живот

В столицата на австрийската тиролска част спретнато се съчетават внушителна планинска обстановка с богато историческо минало. Разходете се из старата част на града и ще се почувствате сякаш сте на снимачната площадка на средновековен филм. В същото време сте заобиколени от прекрасни планински пейзажи.

Това е град с население малко над 100 хиляди души. Много е приятно, защото е изключително красиво, а в същото време не е прекалено пренаселено. Не носи само старинен дух, а е и един доста развит и съвременен град..

Ако отделите известно време да разгледате хубаво стария град, това ще ви даде възможност за обстоен поглед към пищното имперско минало на това място. Готическият императорски дворец Хофбург 4, бившето седалище на Хабсбургската династия, е построен през 1406 година и е изпълнен с изкуството на Ренесанса, изящни мебели и семейни сувенири. Централният балната зала, която е наистина огромна, е с окачени по стените впечатляващи портрети в цял ръст на кралското семейство. Прекрасен град, който си струва да видите. Още повече през зимата, ако сте любител на зимните спортове!

2
Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) / Re: Дубай
« -: Декември 26, 2014, 14:08:07 »
Дубай е един космополитен оазис, който предлага превъзходен градски пейзаж. Извисява се над Арабската пустиня. Градът е невероятен. Дом е на най-големият танцуващ фонтан в света. Най-високата сграда там е Burj Khalifa, точно за нея ще ви разкажа повече. В Дубай са разположени и единственият в света 7-звезден хотел - Бурж ал Араб, най-големите изкуствени острови и най-голямата естествена цветна градина (Градина на чудесата). Отдават се под наем бъгита за пустинни приключения. В Дубай даже една най-обикновена сделка на пазара на открито е вълнуваща.

Дубай е един постоянно променящ се, огромен пустинен оазис. В него се наблюдава смесване между традиции с дълбоки корени и вълнението в космополитния град.

Аз посетих Дубай със семейството си, но мястото е подходящо за хора от всякакви възрасти.

Burj Khalifa е едно абсолютно удивително място, което ви препоръчвам да видите, ако имате тази възможност. За мен тя е по-вълнуваща дори и от Айфеловата кула. Burj Khalifa е невероятна сграда – огромна и изящна.

3
Гърция / Re: о. Крит
« -: Декември 21, 2014, 03:01:12 »
Когато говорим за остров Крит, първото нещо, което изниква в съзнанието, е плаж. Има защо това да е асоциацията. Крит разполага с прекрасни плажове.

Най-хубавият не само според мен, но и според повечето туристи, е плажът Елафониси, разположен в югозападната част на Крит. Посещавала съм го преди години през зимата, а преди две години – и през лятото.

Абсолютно бижу сред плажовете е! Пясъкът е чист и с особен, бял цвят. Водата е синя и бистра, страхотна за плуване. Бяхме отседнали в Ханя,  пътят с кола от там до плажа е около час и половина. Минава през живописни месности с много скали и завои. Гледката към морето е неописуема.

Плажът е много посещаван, но е доста голям. Така че не е много пренаселен, приятно е. Винаги ще има място да се настаниш спокойно. Няколко малки хотела и плажни заведения са разположени на брега.

Друг плаж, който много ми хареса, е този в село Матала. Прекрасен е, както и пещерите, които са разположени в скалите над морето.

4
Македония / Re: Охрид
« -: Декември 15, 2014, 00:16:54 »
Охридското езеро е красиво място, което мечтаех да посетя и тази есен имах удоволствието да осъществя мечтата си. Наистина е много красиво. Но истината е, че леко се разочаровах… Мястото е прекрасно, но, незнайно защо аз бях изградила приказен образ в съзнанието си. Той не се припокри с действителноста, но все пак, стига да не сте с прекалени очаквания – струва си да го посетите.

С компанията се разходихме с корабче по Охридското езеро. То тръгва от място, близо до църквата Св. Йоан Канео. След разходката посетихме и църквата.

В същия ден посетихме и Античният амфитеатър, който датира от 2-ри век пр. Хр., и храма Свети Климент и Пантелеймон, който се намира на хълма Плаошник

За втория ден от посещението си оставихме Самуиловата крепост – беше ми много любопитно да я видя. Тя, за разлика от Охридското езеро, дори надхвърли очакванията ми. Предлага невероятна гледка към града и езерото и е била с изключително значение на България по време на царуването на Самуил.

5
Русия / Re: Москва
« -: Декември 10, 2014, 18:52:32 »
Да допълня малко информация за още нещо, което много ме впечатли в Москва - храмовете.

Като цяло руснаците са доста религиозни. При екскурзията ми в Москва ми направи много голямо впечатление, че има огромен брой храмове. Повечето от тях са не много големи, но изглеждат прекрасно. Видях много, чиито имена не знам, просто минах покрай тях, но нито една черква не може да остане незабелязана.

Ще обърна малко повече внимание на 3 храма, които имах удоволствието да огледам и отвън, и отвътре,

Църквата Св. Василий ме впечатли най-много. Тя е с кръгли, красиви и цветни куполи. Когато видях тази църква отвън, първата ми асоциация беше, че прилича на замък от приказките – толкова е красива!. Построена е по време на управлвнивто на Иван Грозни – в средата на 16-и век, след важна победа над татарите. Тази църква в наши дни е едно от световните архитектурни чудеса.

Успях да разгледам и Успенската катедрала, и храма на Христос Спасителя. Уникални!

Успенската катедрала, позната на московчани като Успенский собор, е разположена в Кремъл, на Катедралния площад и я разгледах при посещението ми там. Този храм е една от най-старите сгради в цялата руска столица. В продължение на векове е бил катедрален храм на Русия.

Храмътна Христос Спасителя е трятият храм в Москва, който успях да разгледам. Построен е в знак на благодарност към Господ за помощта и закрилата над руския народ в трудните времена за страната и преди всичко – при войната през 19-и век срещу Наполеон.


6
Русия / Re: Москва
« -: Декември 07, 2014, 00:37:43 »
Кремъл е емблематично място в Москва и въобще – за цяла Русия, а чувството, което изпитваш, когато си там, е незаменимо и доста вълнуващо. Цялата обстановка е някак величествена и от всичко лъха особена мощ. За мен освен прекрасните сгради и гледката към Кремъл от близкия мост над река Москва, която често виждаме като фон, когато се говори за руската столица, имтересни бяха и конните полицаи, които обикалят, за да съблюдават за спазването на реда и отлично допълват обстановката.

Оръжейната палата е част от Кремъл, която си струва да бъде видяна и показва начина на живот на знаменити и много богати царе.

Оръжейната палата в Кремъл. Входът й е откъм красивата Александрoвска градина.
Сред експонатите лично за мен беше най-интересно да видя диамантеният фонд с колекция от бижута и скъпосценности.

Но когато говорим за Кремъл, всички го асоциираме с Червеният площад и с прочутият Мавзолей на Ленин. Попаднал на Червения площад, няма как да не се почувстваш великолепно, заобиколен от великолепието на сгради като катедралата Василий. 

Внасянето на фотоапарати и камери в Мавзолея е напълно забранено. Без значение от политическите убеждения, мястото е впечатляващо. За да се стигне до Ленин се слиза надолу по доста стълби, а светлината е особена и подсилва и без това особеното чувство от факта, че отиваш при труп… Ленин е положен в мавзолея от 1924 г. Около самия Мавзолей има гробове на много велики личности като Юрий Гагарин например.


Страници: [1]

Untitled Document