Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - trivago

Страници: [1] 2 3
1
5. На гарата – Коледен базар в Цюрих, Швейцария

Повече снимки: снимка 1, снимка 2, снимка 3;

Централната гара в Цюрих се превръща в един от най-големите закрити коледни базари в Европа през зимните месеци. Около огромната 15 метрова коледна елха, украсена с над 7000 орнамента и кристали, са струпани около 150 дървени къщички-щандове, които предлагат различни лакомства и коледни изкушения за малки и големи посетители. Детският коледен хор, ароматът на канелени пръчици и хилядите коледни светлини и украшения създават една прекрасна празнична атмосфера насред оживената гара.

Отворен от 20-ти ноември до 24-ти декември.


6. На кораб – Плаващ коледен базар във Вилсхофен, Германия

Повече снимки: снимка 1, снимка 2;

Плаващият коледен базар е разположен на пътнически кораб в баварския град Вилсхофен на река Дунав. Коледните предложения на борда включват разнообразни баварски специалитети, както и традиционните греяно вино, пунш, печени кестени и сладки бадеми. Украсата на кораба се състои от над 4000 светлини и 1500 коледни топки, а на борда се намира най-голямата коледна ясла на плавателен съд в света с дължина от метър и широка 3,5 метра.

Отворен от 28-ми ноември до 14-ти декември в определени дни от седмицата.


7. Високо в планината – Коледен базар в Петцен, Австрия

Повече снимки: снимка 1, снимка 2, снимка 3;

Извисяващ се на 1700 метра височина сред заснежените склонове в австрийския ски курорт Петцен, този коледен базар е най-високо разположеният в Европа. След 15 минутно изкачване с гондола лифт, посетителите могат да се насладят на традиционни коледни изделия, да се сгреят с греяно вино и да послушат коледните ритми от откритата музикална сцена на пистата.

Отворен на 6-ти, 13-ти и 20-ти декември.


8. На „улицата на страстта“ Репербан – Коледен базар „Санта Паули“ Хамбург, Германия

Повече снимки: снимка 1, снимка 2, снимка 3, снимка 4;

Едва ли има по-нетрадиционно място за провеждането на коледен базар от скандално известната улица на плътските удоволствия в Хамбург – Репербан. „Най-разкрепостеният“ коледен базар е наречен Санта Паули – словосъчетание от английското наименование за Дядо Коледа и квартала, в който е разположена улицата – Санкт Паули. Наред с традиционните коледни подаръци, посетители могат да закупят и различни еротични сувенири. А за игривото настроение в коледния базар се грижат оскъдно облечени феи и ангели, танцуващи под звуците на жива музика.

Отворен от 21-ви ноември до 23-ти декември.

2
С наближаването на Коледните празници посещението на коледните базари, ухаещи на печени кестени и греяно вино, се е превърнало в традиция в почти всеки европейски град. Няколко коледни базара обаче отстъпват на всички традиции по отношение на мястото, където са разположени. Намиращи се в пещери или на 1700 м високи планински склонове, от оживени лунапаркове до необитаеми гори, коледните базари в тази класация, изготвена от търсачката за хотели trivago.bg, несъмнено ще преобърнат представата Ви за традиционната предпразнична атмосфера и ще Ви покажат колко необичайно може да бъде едно посещение на коледен базар.


1. В лунапарк - Лисеберг (Гьотеборг, Швеция) и Тиволи (Копенхаген, Дания)

1.1. Лисеберг
Повече снимки: снимка 1, снимка 2;

Едва ли има по-магическо коледно преживяване от коледен базар, разположен насред приказен лунапарк. Увеселителният парк „Лисеберг“ в Гьотеборг и известният датски лунапарк „Тиволи“ се превръщат в удивителни коледни приказки през зимните месеци. Различни тематични зони като Лапландия в „Лисеберг“ и коледното селище с феи „Nissekobing“ в Тиволи, хилядите коледни светлинки и многобройни коледни дървени къщички в допълнение, препълнени с лакомства и украшения, несъмнено създават едно неповторимо празнично изживяване за малки и големи.

Лисеберг: Отворен от 14-ти ноември до 30-ти декември.
Тиволи: Отворен от 15-ти ноември до 4-ти януари.

1.2. Тиволи
Повече снимки: снимка 1, снимка 2, снимка 3;


2. На езеро – Коледна тераса при бар „Кап 4613“ (Милщат, Австрия)

Повече снимки: снимка 1, снимка 2;

Идилично разположен на езерото Милщетер Зее в Австрия, бар „Кап 4613“ се преобразява в един необикновен коледен базар през зимните месеци. Освен зашеметяващата гледка към езерото, коледна музика и огън на живо, на плаващата коледна тераса се предлагат греяно вино, печени кестени и сирене на фурна. А в навечерието на Нова Година специални фойерверки озаряват езерото и създават незабравима романтична атмосфера.

Отворен от 19-ти ноември до 31-ви декември в определени дни от седмицата.


3. Под земята – Коледни базари „Gemeentegrot“ и „Fluweelengrot“ (Валкенбург, Холандия)

Повече снимки: снимка 1, снимка 2, снимка 3;

Известен още като „Коледният град“ на Нидерландия, Валкенбург се хвали с един от най-нестандартните коледни базари. В две от пещерите („Gemeentegrot“ и „Fluweelengrot“), разположени в подножието на хълма Кауберг и под останките на стария замък в града, се намират най-големите коледни базари под земята. В празнично украсените пещерни зали са сгушени над 50 различни коледни щандове, предлагащи ръчно изработени играчки и изделия, а коледните мелодии обгръщат подземието и допълват приказната атмосфера. Още едно предимство на коледните базари под земята е приятната целогодишна температура от 12 градуса.

Отворен от 14-ти ноември до 23-ти декември.


4. В гората – Коледен базар в Шварцвалд, Германия

Повече снимки: снимка 1, снимка 2;

Идилично разположен в пролома на река Равена, насред горски масив в Шварцвалд, този уникален коледен базар се хвали със своето светлинно шоу, коледни концерти на живо и ненадмината романтична атмосфера. Под внушителния виадукт се намират 40 дървени къщички, предлагащи различни традиционни специалитети, сладки и солени хранителни изкушения и ръчно изработени подаръчета. За по-смелите посетители се организира специален горски преход до коледния базар с факли през нощта.

Отворен в петък, събота и неделя от 29-ти ноември до 21-ви декември.

Следва продължение...

3
Кои са най-препоръчваните места за настаняване и най-гостоприемните области в България? Изследвайки над 140 млн. потребителски оценки в интернет, търсачката за хотели trivago.bg състави списък на най-предпочитаните места за отсядане и областите с най-доброто настаняване според чуждестранните и българските гости. Област Велико Търново се откроява с най-гостоприемното настаняване в България, а фаворитът на туристите е Old Plovdiv Guest House, намиращ се в сърцето на Стария град.

Топ области за настаняване в България
Най-гостоприемната област в страната е Велико Търново, като средната потребителска оценка на всички изследвани места за настаняване в областта е 83 от 100 точки. Според рейтинговия индекс на trivago, най-високо оцененият обект в региона е Хостел Мостел с оценка над средната за областта от 91 точки. Сред включените области в проучването на последно място в класацията се нарежда Добрич със средна оценка 78 от 100.

* В изследването са включени само области с над 100 хотела, получили над 1 000 потребителски мнения и оценки. Рейтингът се изчислява по скала от 0 до 100 точки. Данните са изчислени и  валидни към 10.11.2014. Повече за индекса на trivago tRI можете да научите тук http://www.trivago.bg/static/rating-index

Топ места за настаняване в България
Начело на класацията за най-добрите места за настаняване в страната е Old Plovdiv Guest House, оценен от потребителите с 94 от 100 точки спрямо индекса на trivago. На второ и трето място се нареждат съответно хотел mOdus във Варна с рейтинг 93 и Casa Ferrari Bed&Breakfast в София с оценка от 92 точки. Град Банско е представен от два хотела в топ 10 –хотел Авалон с категория две звезди и петзвездният Кемпински Хотел Гранд Арена.

* Рейтингът се изчислява по скала от 0 до 100 точки. Данните са изчислени и валидни към 10.11.2014. Повече за индекса на trivago tRI можете да научите тук http://www.trivago.bg/static/rating-index

4
6) Национален парк "Глетчер", САЩ
Източник: Don DeBold
Националният парк "Глетчер" в Монтана, САЩ, е един от най-красивите природни резервати в Северна Америка, обхващащ над четири хиляди кв. км площ с уникална местна флора и фауна. За съжаление, паркът е под опасност да загуби своите красиви глетчери, на които дължи името си. От 150 съществуващи глетчери преди сто години, до 2010 г. са останали само около 25 активни глетчера на цялата територия на парка. Колко голямо влияние ще окаже това върху екосистемата на парка не е напълно ясно, но със сигурност паркът ще изгуби ценна част от своя живописен изглед.

7) Малдивите
Източник: Selda Eigler
Малдивите обхващат 1190 живописни острова, от които близо 80% се намират на по-малко от метър над морското равнище. Екзотичният архипелаг се гордее, че е най-ниско разположената страна в света, което обаче може много скоро да се превърне от повод за хвалба в скръбна вест. Междуправителствената комисия за климатичните промени към ООН прогнозира, че островите ще бъдат необитаеми през 2100 г., поради покачването на нивото на океаните. Островната държава вече се подготвя за евентуално евакуиране и възнамерява да закупи земи в Шри Ланка, Австралия и Индия за своя втори дом.

8. Неапол, Италия
Източник: Luciano
Само на 9 км източно от Неапол е разположен внушителният вулкан Везувий, смятан за най-опасния вулкан на света. Тази мрачна слава той дължи на тенденцията му към експлозивни изригвания към близко разположения тримилионен град. Единственият активен вулкан в континентална Европа заплашва да заличи родината на пицата, като последното напомняне на мощта му се случва през 1944 г. Определеното като слабо изригване опустошава няколко села, поврежда сериозно военните съоръжения в близката военна база и причинява смъртта на над 40 души.

9) Патагония (Аржентина и Чили)
Източник: McKay Savage
Южноамериканската област Патагония се слави като едно от живописните места на планетата. Най-големият световен запас от сладка вода се намира именно тук, дълбоко скрит в необятните ледникови полета. Глобалното затопляне обаче сериозно застрашава тази природна прелест, като всяка година погубва около 38 кубически км лед. Една от най-големите ледникови долини – Упсала, която включва известният глетчер Перито Морено, се е отдръпнала с цели 3 км в последното десетилетие, като продължава да се свива рязко.

10) Мадагаскар
Източник: Luc Legay
Остров Мадагаскар е известен със своята разнообразна екосистема и уникален животински свят, 90% от който не може да бъде намерен никъде другаде по света. Човешката дейност обаче все повече заплашва тази крехка биосфера. В последните 50 години повече от 40% от горската покривка на острова е загубена, а до 2025 г. се прогнозира цялостното заличаване на дъждовните гори, с изключение на малка част намиращи се в резервати и по планинските склонове. Животинският свят на острова също претърпява драстични последствия от човешкото влияние. Около 90% от ендемичните видове лемури са застрашени от изчезване, като 23 вида са регистрирани като критично застрашени.

5
Светът е изпълнен с удивителни места, чиято прелест не е вечна за съжаление. Неизбежната човешка дейност и рязкото изменение на климата оказват вредно влиянието върху едни от най-забележителните чудеса, сътворени от природата и от човека. Вероятно ние сме едно от последните щастливи поколения, които ще имат шанса да видят зрелищните места, изброени в тази класация, съставена от търсачката за хотели trivago. От Мъртво море до „края на света“ в Патагония, всяко от десетте живописни кътчета си заслужава да бъде посетено преди да е станало твърде късно.

1) Мъртво море (Йордания, Израел и Палестина)
Източник: Tracy Hunter
Със своите 427 метра под морското равнище, бреговата ивица на Мъртво море представлява най-ниската сухоземна точка в света. Известното солено езерото спада с по един метър всяка година, като от 1930 г. насам е потънало с цели 37 метра и водната му повърхност се е свила с 450 кв. км поради отдръпването на вливащата се в него р. Йордан и индустриалната дейност в региона. Въпреки подписаното международно споразумението за спасяването на тази световна забележителност чрез построяването на водопровод, свързващ езерото с Червено море, все още не се знае със сигурност дали и кога Мъртво море ще бъде извън опасност.

2) Килиманджаро, Африка
Източник: cjasik
Със своите 5892 м величественият планински масив Килиманджаро е най-високата планина на Африканския континент. За жалост, емблематичният символ на Африка е на път да загуби завинаги своята забележителна ледникова шапка. Според последните изследвания, глобалното затопляне, намалелите снеговалежи и обезлесяването са главните причинители отговорни за прогресивното изчезване на цели 85% от ледената покривка на планината от 1912 г. насам. Въпреки създадения национален парк, горската покривка около планината продължава да намалява, а с нея и емблематичната ледникова шапка.

3) Бариерен риф, Белиз
Източник: aSIMULAtor
Белизийският бариерен риф е един от най-големите и забележителни коралови рифове в света. Смята се, че едва 10% от морския живот в рифа е изследван и документиран, но дори и само това е достатъчно, за да бъде класифициран като една от най-разнообразните екосистеми на планетата. Белизийският бариерен риф е включен в Списъка със застрашени обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, причина за което са засилената индустриализацията в региона и изсичането на мангровите гори, които са основният източник на храна и подслон на морския живот.

4) Тадж Махал, Индия
Източник: Guilhem Vellut
Повече от 2 млн. туристи годишно се любуват отблизо на една от най-забележителните постройки в света – мавзолеят Тадж Махал в Агра, Индия. За съжаление, това може да се последните щастливи посетители, успели да се докоснат до мраморния храм, тъй като индийският туристически борд обмисля затварянето на комплекса. Замърсяването на въздуха заедно с многобройните туристически посещения оказват вредно влияние върху бялата мраморна фасада и за нейното спасяване се предвижда въвеждането на пълна забрана за всички публични посещения.

5) Венеция, Италия
Източник: gnuckx
Италианският град на любовта може съвсем скоро да се окаже дестинация само за любителите на подводно гмуркане. Отдава е известно, че градът прогресивно и неминуемо потъва, като с всяка изминала година потопите зачестяват и обхващат все по-голяма площ. Скорошно американско проучване твърди, че градът потъва пет пъти по-бързо от предвиденото и ако скоро не се вземат надеждни мерки красивите водни канали, на които градът дължи славата си, могат да доведат до гибелта му.

Следва продължение...

6
Макар и лятото да е към края си, все още не е твърде късно за една кратка спонтанна почивка далеч от сивото септемврийско ежедневие. Търсачката за хотели trivago.bg проучи къде в Европа е най-изгодно да се резервира в последната минута първокласно настаняване в четири и петзвездни хотели.


Банско е начело на класацията на най-достъпните европейски дестинации за септември, като средната цена отчетена за настаняване на ден в четири и петзвездни хотели през месеца е 98 лв. Пловдив се класира на четвърто място със средната цена от 120 лв. за нощувка във висока категория хотели.


За проучването:
Класацията се базира на средната цена само на четири и петзвездни хотели. Средната цена е за нощувка в стандартна двойна стая през септември. Изследването е проведено за Европа, Северна, Централна и Южна Америка, Океания, Югоизточна Азия, Средния изток, Азия и Африка.

7
Търсачката за хотели www.trivago.bg проучи последните летни тенденции тази година и сравни туристическите навици на потребители от различни държави. Вижте тук кои са най-търсените чуждестранни дестинации от българските потребители онлайн това лято, гражданите на кои държави търсят най-често отпуска в България, както и кои потребители харчат най-много за настаняване или предпочитат резервации в последната минута.

* Показаните цени са средните цени за настаняване в стандартна двойна стая на вечер за изследвания период

Лондон е най-търсената дестинация от българските потребители на търсачката за периода юли-август 2014. Въпреки че е най-скъпата дестинация в класацията (209 евро средна цена за нощувка), британската столица се нарежда на първо място с най-много заявки за търсене от българската платформа за лятото. Със средната цена от 59 евро на вечер, най-достъпната чуждестранна дестинация, която попада в топ 10, е популярното гръцко курортно селище Керамоти.

Според изследването най-много потребители от Германия, Полша и Великобритания са търсили настаняване в България през летните месеци. След преизчисление на резултатите спрямо съотношението на броя заявки за търсене и размера на международните платформи на търсачката, най-голям интерес към страната ни са проявили румънските, унгарските и чешките потребители.

Вглеждайки се в средната цена на резервация през летните месеци, потребителите от Норвегия са похарчили най-много за настаняване сред изследваните платформи. Средно по 151 евро е струвала нощувката в двойна стая, избрана от норвежките потребители. От друга страна, полските потребители са резервирали летните си почивки най-икономично, като средната цена на резервация е била 74 евро за нощувка в двойна стая.

Проучването сравнява също така колко време предварително потребителите от различните международни платформи на търсачката са търсили настаняване за дълга почивка (мин. 7 нощувки). Най-нетърпеливи са потребителите от Австрия и Германия, които започват своето търсене най-рано от всички изследвани страни - средно 120 дена преди датите на пътуването. Най-ранните резервации са извършени отново от германските, както и от английските потребители - приблизително 100 дена преди самата почивка. От друга страна, потребители от Гърция предпочитат почивка в „последната минута“, като търсят и резервират сравнително най-късно от всички изследвани страни (73 и 70 дена предварително). Българските потребители са търсили настаняване за своята лятна почивка средно 90 дена предварително.

За изследването на trivago
Проучването е изготвено на базата на заявките за търсене, получени от българската и от останалите международни платформи, събрани в периода януари-юни тази година за настаняване през юли и август 2014 г. Над 2 млн. дневни заявки за търсене на настаняване, 3 млрд. хотелски цени и 100 млн. интегрирани отзиви за хотели от над 150 сайта за резервации се съхраняват в trivago. Всичко това прави нашата база данни една от най-големите и надеждни източници на хотелска информация онлайн.

8
С откриването на летния сезон многобройните морски курорти вече посрещат своите първи гости. Но какви цени ще заплатят летуващите това лято и какви са разликите в цените по българското Черноморие и тези в популярните курорти в съседна Гърция и Турция? Търсачката за хотели и оферти за настаняване trivago.bg потърси отговорите на тези въпроси и проучи какви са средните цени за нощувка в едни от най-известните летни дестинации в България, Гърция и Турция за лято 2014.

България

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Китен е най-достъпната българска дестинация за периода юни – септември, като средната цена за нощувка в стандартна двойна стая възлиза на 66 лв. Равда (74 лв.) и Созопол (84 лв.) се нареждат съответно на второ и трето място в класацията. Трите български дестинации са най-достъпните измежду всички изследвани градове и курорти не само в България, но и в Гърция и Турция.

Най-скъпият курорт в българската класация е Албена, със средната цена на вечер от 186 лв. Въпреки че е с най-високата цена за нощувка по българското Черноморие, Албена остава далеч под цените в топ курортите по гръцкото и турското крайбрежие.

Гърция

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Градчето Сидари, намиращо се на остров Корфу, оглавява гръцката класация като най-евтината дестинация това лято. Островът е представен от цели три дестинации, сред които още Агиос Георгиос и Лаганас, като така се нарежда на челните места по най-ниски цени за настаняване. Известните курорти в Халкидики, сред които Пефкохори, Неос Мармарас, Ханиоти и Калитея, остават назад в класацията с по-високи средни цени за нощувка.

Най-скъпата дестинация сред всички изследвани градове и курорти в трите държави е Иа. Една нощувка в малкото селце, известно със своите бели къщи със сини врати и куполи, възлиза на нескромните 639 лв. средно за двойна стая.

Турция

*Показаните цени са за стандартна двойна стая на вечер

Популярният туристически център на егейското крайбрежие – Дидим, е най-достъпната дестинация в Турция това лято. Според изследването на Trivago, цената за нощувка в града е 126 лв., което е осезаемо над най-ниските средни цени за настаняване в морските дестинации в България (66 лв.) и Гърция (87 лв.).

Със средната цена от 467 лв. за нощувка, Белек е най-скъпата дестинация в турската класация. Един от най-новите и модерни курорти в Турция, Белек се слави като най-големия голф център в страната, на чиято територия се намират едни от най-ексклузивните и луксозни турски хотели.

За класацията на trivago:
Цените показани в класацията са изготвени на базата на всички заявки за търсене на настаняване в България, Гърция и Турция в периода на юни – септември тази година. Данните обхващат всички заявки получени от всички международни платформи на търсачката и са отчетени в периода на търсене от 1.04.2014 до 22.06.2014. Цените показват средната цена за настаняване в стандартна двойна стая. Ценовите оферти, върху които се базира статистиката, са получени от стотиците онлайн туристически агенции и хотелски портала за резервации свързани към глобалната търсачка на trivago.

Ценовият индекс на trivago включва само най-търсените дестинации с налични хотели във всички международни платформи за конкретния времеви период на изследването. Това ограничение се налага, тъй като събраните заявки за търсене и налични хотелски оферти трябва да предоставят достатъчно голяма база данни за правилното изготвяне на статистиката.

9
4) Холандия: Caesar Park, Рио де Жанейро
Надявайки се на хубаво слънчево време, холандският отбор отпочива в хотел Caesar Park, разположен до световноизвестния плаж Ипанема. Хотелът предлага 221 стилно обзаведени стаи, сауна, външен басейн и, разбира се, незабравима гледка към емблематичния бразилски плаж.
 
Стая; Повече снимки от хотела тукПлаж, Суит, Басейн, Изглед хотел, Ресторант;

5) Франция: Hotel JP, Рибейрао Прето
Френският национален отбор е настанен в четиризвездния хотелски комплекс JP в Рибейрао Прето, щата Сао Пауло. Градът е известен като „бразилската Калифорния“, заради своята икономика, развита на базата на агробизнес и високи технологии, и целогодишно слънчевото време. Хотелските стаи и апартаменти, разположени около открития басейн, предлагат възможността на футболните звезди да се насладят максимално на слънцето. Също така на разположение на френските фаворити са няколко сауни и парни бани, фитнес център, тенис и волейбол кортове и, разбира се, футболно игрище.
 
Изглед; Повече снимки от хотела тукБасейн, Басейн, Стая, Бар;

6) Белгия: Paradise Golf & Lake Resort, Можи дас Крузис
Хотелският голф комплекс Paradise Golf & Lake Resort, разположен в непосредствена близост до Сао Пауло, е домакин на белгийския национален отбор това лято. Луксозният хотел определено е насочен към спортните личности, тъй като освен голф игрище с 18 дупки, на територията на комплекса се намират няколко открити плувни басейна, тенис кортове, футболни игрища, баскетболно поле, фитнес, пейнтбол съоръжения и, разбира се, спа център за пълно презареждане след натоварения спортен ден.
 
Голф игрище; Повече снимки от хотела тукСтая, Басейн;

10
Търсачката за хотелско настаняване trivago.bg проучи в кои хотели са настанени част от националните отбори по футбол, участващи на Световното първенство в Бразилия.

1) Португалия: The Royal Palm Plaza Resort, Кампинас
Португалският национален отбор се наслаждава на петзвездния комфорт на хотелския комплекс Royal Palm Plaza в Кампинас, щата Сао Пауло. След тежките тренировки, португалските звезди могат да се отпуснат край слънчевия открит басейн или в спа & уелнес центъра, както и да отпразнуват победите в някои от осемте ресторанта и барове на хотела. За удобство на гостите и бързото им придвижване до хотела комплексът разполага и с площадка за кацане на хеликоптери.
 
Изглед; Повече снимки от хотела тукБасейн, Басейн, Вход, Рецепция, Стая;

2) Италия: Portobello Resort & Safari, Мангаратиба
Италианският отбор избира за своя престой в Бразилия идиличния хотелски комплекс Portobello Resort & Safari, сгушен в красив залив недалеч от Рио де Жанейро. Едва ли има по-добър начин за разпускане след напрегнатите мачове и светлините на прожекторите от джакузи сред палмови дървета и почивка в луксозни апартаменти с гледка към океана.
 
Басейн; Повече снимки от хотела тукГледка към плажа, Гледка към плажа, Изглед, Изглед, Изглед, Лоби, Стаи, Стаи;

3) Англия: Royal Tulip, Рио де Жанейро
Футболният отбор на Англия е настанен в петзвездния хотел Royal Tulip, намиращ се именно в града-домакин на финалния мач на първенството – Рио де Жанейро. Хотелът е разположен в един от най-скъпите квартали на града - Сао Конрадо, който също така е популярна туристическа дестинация за делтапланеризъм.

Хотелът е известен с това, че преди четири години, когато е част от веригата InterContinental, въоръжена група гонена от полицията нахлува в сградата и взима за заложници някои от гостите и персонала. Но миналото изглежда, че няма да попречи на английските национали да се насладят на своята почивка в хотела, разполагащ с два тенис корта, фитнес студио, сауна и разбира се открит басейн точно срещу плажа.
 
Басейн; Повече снимки от хотела тукБар, Студио, Суит, Изглед;

Следва продължение...

11
10) Порто Алегри
Най-южно разположената столица в Бразилия принадлежи на щата Рио Гранде до Сул. „Щастливият порт“, както буквално се превежда от португалски името на града, е важен износител на кожени изделия и селскостопански стоки като праскови, ориз и маниока.

Тропическото растение е незаменима съставка за приготвянето на много бразилски специалитети като тапиока (нишесте от маниока), фарофа и популярното пържено предястие, заместващо пържените картофки - мандиока. Едно от най-добрите места в града за опитване на местните хранителни изкушения е централният пазар, помещаващ се в постройка изградена през 1869 г.
 
Изглед, източник: Embratur; Повече снимки от града тукИзглед, Пазар, Gasometro, Грамаду;

Друга забележителност, любима както на местните хора, така и на туристите, е изоставената сграда на електроцентрала от 1920 г. Наричана Gasometro, тя е превърната в културен център, в който се помещават няколко галерии, театър, кино и кафенета. А на върха на кулата в сградата се открива забележителна гледка към града и реката.

В близост до града се намират и две малки, но много известни планински градчета - Грамаду и Канела, които се славят с най-добрите фабрики за шоколад в страната.

11) Куритиба
Столицата на щата Парана е известна с градското си благоустройство, включващо много зелени площи. Над 15 парка и 33 защитени зони са обособени в града, чието име буквално означава „борова земя“.
 
Градски изглед, източник: Embratur; Повече снимки от града тукГрадски изглед, Barigui Park, Ботаническа градина, Театър, Театър, Музей Оскар Нимайер;

Разходката в парка тук придобива ново значение, след като веднъж сте посетили живописните паркове на ботаническата градина и парка Barigui. А в „Parque das Pedreiras“ ще се натъкнете на известния театър „Opera de Arame“, изграден от стъкло и тънки стоманени тръби, които му дават името „Телената опера“.

В града се намира последното творение на известния бразилски архитект Оскар Нимайер. На 95 годишна възраст той довършва забележителната сграда на Музея за изкуство, дизайн и архитектура, който носи неговото име. Най-старият университет в Бразилия – Федералният университет на Парана, отваря врати именно тук през 1912 г.

12) Куяба
Куяба е столицата на западния щат Мато Гросо. Градът е основан през 1719 г. по времето на бразилската треска за злато.
 
Градски изглед, източник: Embratur; Повече снимки от града тукГрадски изглед, Национален парк Chapada dos Guimaraes, Национален парк Chapada dos Guimaraes, Национален парк Chapada dos Guimaraes;

На близо 70 км от Куяба се намира Националният парк Chapada dos Guimaraes, простиращ се на 330 хил. кв. км площ и обхващащ няколко живописни водопада с кристално чисти води и забележителни скални образования и пещери. На територията на парка се счита, че е разположен географският център на Южна Америка. Също така, освен редовните туристи, паркът привлича и любителите на НЛО, тъй като се твърди, че неведнъж извънземни летящи обекти са били забелязвани в околността.

12
7) Сао Пауло
С над 11 млн. жители Сао Пауло е най-големият град в Бразилия и в Южното полукълбо. Градът е важен културен, икономически и политически център, чието мото изцяло обхваща значението и духа този град: „Аз не следвам, аз водя“.
 
Градски изглед, източник: Embratur; Повече снимки от града тукГрадски изглед, Градски изглед, Градски изглед, Катедрала, Музей на футбола, Музей на футбола, Музей на футбола, Стадион "Пакаембу", Стадион "Пакаембу", Campos do Jordao;

Любителите на футбола могат да посетят интересния футболен музей в стадиона „Пакаембу“. А всички останали, които искат да избягат от шумните стадиони, могат да се оправят към градчето „Campos do Jordao“, намиращо се на 2 часа път североизточно от Сао Пауло. Наричано още „бразилската Швейцария“, курортното градче е идилично сгушено в планината Мантикейра и е най-високо разположеният град в Бразилия. Освен разнообразните дейности на открито като преходи, катерене по дървета, яздене и колоездене, посетителите могат да видят отблизо ендемичната бразилска Араукария.

8. Рио Де Жанейро
Рио де Жанейро определено е една от най-прочутите и посещавани бразилски дестинации. Известна със своите пищни карнавали, плажовете Копакабана и Ипанема, както и статуята на Христос Спасителя, бившата столицата на Португалската империя има много с какво да изненада всеки посетител.
 
Залез над плажа Arpoador, източник: Embratur; Повече снимки от града тукЗалез над плажа Arpoador, Градски изглед, Градски изглед, Градски изглед, Градски изглед, Градски изглед, Статуята на Христос Спасителя, Хълм "Захарна глава", Arena Maracana, Ястието "фейжоада";

Задължителна част от туристическата програма е посещението на въжения лифт на хълма "Пау ди Асукар", известен като „Захарна глава”, откъдето се открива зашеметяваща гледка към града, залива и статуята на Исус. Привечер плажът Arpoador предлага ненадминато романтично преживяване на фона на залязващото слънце, живописно скриващо се зад планината.

Не забравяйте да опитате едно от емблематичните ястия на Бразилия, което първо се появява в Рио – фейжоада, което представлява задушено свинско и телешко месо с фасул, зеле, ориз и фарофа (брашно от маниока, запържено с масло, сол и бекон).

9) Бразилия
Федералната столица на Бразилия е един модернистичен град, впечатляващ с авангардната си архитектура.
 
Катедралата, източник: Luiz Trazzi Martins; Повече снимки от града тукКатедралата, Паласиу Итамарати, Сграда на Националния конгрес, Стадион Mane Garrincha;

Специално построена за столица на държавата, Бразилия е проектирана от знаменития бразилски архитект Оскар Нимайер. Най-емблематичната сграда в града определено е катедралата на Бразилия, за чиято направа архитектът е използвал 16 бетонни колони, тежащи по 90 тона всяка.

Следва продължение...

13
4) Форталеза
Столицата на североизточния щат Сеара е най-гъсто населеният град в страната и петият най-голям бразилски град. Форталеза дължи името си на форта, построен от холандските заселници, които основават селището през 1726 г.
 
Beira Mar Avenue, източник: SETURCE; Повече снимки от града тукArena Castelao, Променада, Катедралата на Форталеза, Залив Mucuripe;

Освен обичайните забележителности в центъра, градът предлага множество екстремни дейности като каране на бъгита и сърфиране по пясъчните дюни. Ако ви е останал един свободен ден между мачовете, непременно посетете „Beach Park“ – най-големият аквапарк в Южна Америка. Паркът се намира само на 16 км от Форталеза, в градчето „Porto das Dunas“.

Най-впечатляващата водна пързалка в парка се казва „Insano“ (в превод "луд") и определено не е за здравомислещи, тъй като представлява свободно спускане от 41 метра височина - най-дългото свободно падане от водна пързалка в света.

5) Ресифи
Ресифи е столицата на североизточния щат Пернамбуко и е известна още като „бразилската Венеция“, заради изобилието от реки минаващи през града и над 50-те й моста.
 
Плаж Boa Viagem, източник: SETURCE; Повече снимки от града тукПлаж Boa Viagem, Олинда, Олинда, Олинда, Porto de Galinhas, Frevo, Arena Pernambuco, Исторически център, Река Capibaribe;

Не пропускайте да видите танцовото шоу с чадъри наречено „Frevo“, чиито музикален и танцов стил възниква именно тук в Ресифи. Името произлиза от португалската дума за кипене - ferver, тъй като се счита, че под звуците на музиката хората направо „извират“ от желание да танцуват.

Само на 7 км северно от града се намира историческото градче Олинда, чиито запазени сгради представят архитектурата на колониалната епоха и са част от световното наследство на ЮНЕСКО. Ако имате повече време непременно отидете до многократно обявявания за най-добър плаж в Бразилия при „Porto de Galinhas”, намиращ се на 60 км от Ресифи.

6) Бело Оризонти
Столицата на централния щат Минас Жерайс наистина заслужава името си – „Хубав хоризонт“. Изцяло разположен в подножието на няколко хълма и планини, градът е планиран и изграден да бъде столица. Той умело съчетава модерни бизнес сгради с класически постройки.
 
Площад „Освобождение“, източник: Mаrcio Carvalho; Повече снимки от града тукArena Mineirao, Оуро Прето, Оуро Прето, Оуро Прето, Оуро Прето, Кайпириня;

Непременно опитайте алкохолната напитка "Кашаса" в чист вид или в коктейл "Кайпириня", тъй като градът се слави с производството на най-добрите Кашаси в Бразилия.

Ако имате цял ден на разположение между мачовете, отидете до Оуро Прето и разгледайте отблизо забележителните сгради в бароков стил, благодарение на които бразилски град е включен за първи път в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Градчето има и друго историческо значение – първоначално носи името Villa Rica или преведено „богато селище“, тъй като заема важно място в добива на злато по време на Бразилската треска за злато през 18-ти век.

Предстои продължение...

14
Градовете-домакини на Световното първенство по футбол в Бразилия определено има с какво да изненадат и запленят не само футболните фенове. Търсачката за хотели trivago.bg проучи кои са най-интересните забележителности, които несъмнено си струва да се посетят между мачовете, и кои ястия задължително трябва да се опитат.


1) Натал
Натал е слънчевата столица на североизточния щат Рио Гранди до Норти, разположена най-близко до Европа и Африка. Именно тук още през 1598 г. португалците построяват Форт на Тримата Влъхви (на португалски „Forte dos Reis Magos“), около който на 25 декември 1599 г. възниква градът и който е запазен и до днес. Оттам идва и наименованието Натал, което означава Рождество Христово или Коледа.
 
Източник: Embratur; Повече снимки от града тукПлаж Natal Amores Beach (Пипа), Форт, Плаж Мадейро, Плаж Малембар;

Градът се слави с най-големия извънсезонен карнавал в страната - Карнатал. Фестивалът се провежда ежегодно през декември и не отстъпва по зрелище на карнавала в Рио. На територията на града се простира вторият по големина градски парк с пясъчни дюни в Бразилия - „Parque das Dunas“, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Ако не си падате по дългите разходки в парка, в близост до града се намират едни от най-красивите и популярни бразилски плажове като Пипа, Мадейро и Малембар. Докато се излежавате на слънце, не забравяйте да опитате местния специалитет „Карне де Сол“ или буквално преведено „слънчево месо“, което представлява апетитни осолени хапки телешко месо, изсушени на жаркото слънце.

2) Салвадор де Баия
Салвадор е столицата на щата Баия и третият най-гъсто населен град в Бразилия. Основан през 1549 г. от португалските засеници, градът е считан за един от най-старите в Новия Свят и става първата колониална столица на Бразилия.
 
Източник: Embratur; Повече снимки от града тукЦентър, Център, Плаж Praia do Forte, Arena Fonte Nova, Acaraje;

Салвадор е главен пристанищен град, където процъфтява търговията със захар и роби. Първият пазар за роби на континента е открит именно тук. Неслучайно историческият център на града се нарича и до днес „Pelourinho”, или в превод „Позорният стълб“, тъй като тук навремето са наказвали робите. Но нека тъмното минало не ви спира да посетите стария център на града, чиито исторически сгради и забележителности на всяка крачка му спечелват място в списъка на ЮНЕСКО.

По време на разходката в центъра задължително опитайте едно типично ястие, повлияно от африканската кухня - „Acaraje“. Приготвено от обелен смлян боб, изпържен в палмово масло, ястието обикновено се предлага пълнено със специална паста от скариди, кашу, палмово масло и подправки. След обяда можете да се насладите на слънцето на някой от красивите плажове като „Praia do Forte”. Салвадор разполага с една от най-дългите брегови линии в Бразилия, като общата дължина на плажовете в града достига около 80 км.

3) Манауш
Манауш е столицата на щата Амазонка и главният икономически център на северния регион на Бразилия. Името на града произлиза от наименованието на туземно племе означаващо „майка на боговете“. Наистина градът сякаш e божествено разположен точно в средата на най-голямата тропическа джунгла в света - Амазония, която се простира на площта на девет държави и представлява повече от половината дъждовни гори на планетата.
 
Плаж Ponta Negra, източник: Embratur; Повече снимки от града тукДжунгла, Джунгла, Опера, Rio Negro Palace;

До Манауш се стига главно по море или по въздух, като тази частична изолация е спомогнала за запазването на природата и местната култура. Непременно се включете в някои от туровете с лодки, които ще ви отведат навътре в амазонската джунгла и при природния феномен, където черните води на Рио Негро срещат кафявата река Солимойнс и се носят заедно по течението девет километра без да се влеят една в друга.

Предстои продължение...

15
Лятната ваканция и слънчевите безгрижни дни за децата неустоимо наближават, а с това и желанието им за интересни развлечения, с които да преживеят дългия списък от книги за четене. По повод деня на детето, търсачката за хотели trivago.bg потърси кои са хотелите с най-забележителните аква-паркове, които ще накарат всеки малчуган да решава цяло лято задачи по математика само за да ги посети за награда след това. От Будапеща до Бахамите, от спиращи дъха високоскоростни спускания до тунели минаващи през аквариуми с акули, аква-парковете в класацията определено има с какво да изненадат нестихващия приключенски дух на малките посетители.


The Reef Atlantis, Paradise Island City, Бахамски острови
Управляван от същата корпорация като Atlantis The Palm в Дубай, този забележителен хотелски комплекс включва над 3400 стаи и апартаменти, 40 ресторанта и множество развлекателни обекти като казино, театър, комедиен клуб и не на последно място - огромен аква-парк. Необикновеният Aquaventure се простира на цели 141 акра площ, включваща 11 басейна и емблематична водна пързалка, „гмуркаща“ се при аквариума с акулите.

Източник: The Reef Atlantis; Повече снимки от хотела тукПързалки, Изглед, Стая;


Atlantis, The Palm, Дубай, ОАЕ
Atlantis, The Palm е внушителен петзвезден комплекс, разположен на изкуствения остров Палм Джумейра в Дубай. След като отваря врати през 2008 г. този уникален хотел, простиращ се на 110 акра площ, не спира да удивлява света със своя мащаб и изобретателност. Водният парк Aquaventure е признат за най-добрия по рода си в Средния Изток и Европа. Най-впечатляващата водна пързалка в него е „Кулата на Нептун“, която привлича смелчаците готови да се спуснат от височината на 9-етажна сграда за една секунда и да се потопят в подводен тунел, заобиколен от акули и скатове.

Източник: Atlantis, The Palm; Повече снимки от хотела тук: Пързалки, Изглед, Стая;


Orlando World Center Marriott, Флорида, САЩ
Американският град Орландо се гордее с някои от най-популярните водни паркове в света като Typhoon Lagoon Disney, Blizzard Beach, Aquatica и Wet 'N Wild. Именно тук се намира и този внушителен хотел от веригата Mariott, който не изменя на градските традиции. Хотелът разполага със забележителен воден комплекс, включващ две виещи се водни пързалки на 60 метра височина и една спираща дъха 27 метрова високоскоростна пързалка.

Източник: Orlando World Center Marriott; Повече снимки от хотела тук: Басейн, Стая, Тераса;


Ramada Resort Aquaworld Будапеща, Унгария
Ramada Resort Budapest разполага с един от най-мащабните и забележителни покрити водни паркове в Европа. Aquaworld е проектиран като реплика на античния храм Ангор Ват в Камбоджа и включва 11 водни пързалки с обща дължина от почти километър под 74 метровия си стъклен покрив. Палмови дръвчета, висящи въжени мостове и пързалки, минаващи през мистериозни руини – тук има всичко за едно незабравимо водно приключение.

Източник: Ramada Resort Aquaworld; Повече снимки от хотела тук: Басейн, Изглед, Стая;


Jungle Aqua Park Hotel, Хургада, Египет
Jungle Aqua Park Hotel е огромен all inclusive комплекс, разположен на 20 мин. от популярния курортен град Хургада. За доброто настроение и развлечение на малките гости хотелът предлага 35 водни пързалки и 12 открити басейна. Посетителите със състезателен дух непременно трябва да опитат пързалката за групи, която е най-голямата в комплекса с височина от 20 метра и дължина от 70 метра.

Източник: Jungle Aqua Park Hotel; Повече снимки от хотела тук: Пързалки, Стая;

Страници: [1] 2 3

Untitled Document