ObikoliSveta.Net - форум за пътешествия по целия свят!

Отзиви за градове и курорти => Западна Европа => Англия => Темата е започната от: Обиколи Света в Септември 10, 2010, 10:03:16

Титла: Бристол
Публикувано от: Обиколи Света в Септември 10, 2010, 10:03:16
Основни факти
(http://obikolisveta.net/World_Photos/England/Bristol/Bristol_map.png)

     Бристол е град, административно-териториална единица и графство в западната част на Южна Англия, разположен на Бристолския залив. Подобно на другите английски пристанища, Бристол (421 хил. ж. 2008 г.) също преживява трудни времена, когато традиционната му роля губи своето значение. Прочутото плуващо градско пристанище на р. Ейвън излиза от употреба и морската търговия се премества на доковете на Ейвънмаут и Роял Портбъри в устието на р. Севърн.
     Многобройното студентство и активната търговска дейност правят Бристол много оживен град с улици, изпълнени с хора, и с градска атмосфера, променяща се съобразно настъпилия XXI век. Това не пречи да се отделя достатъчно внимание на съхраняването на архитектурното наследство, съвсем доскоро заплашено от унищожение.

Забележителности:

Още информация: (натисни, за да разгърнеш)

Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер. Натисни за цял размер.
снимка 1: Кулата Кабът; снимка 2: Катедралата в Бристол; снимка 3: Имението Аштън Коурт; снимка 4: Сградата на Общинския съвет; снимка 5: р. Севърн;

Забележка (натисни, за да разгърнеш)
Титла: Re: Бристол
Публикувано от: Kemileva в Март 01, 2015, 14:46:12
Наскоро прочетох, че според Дейли Телеграф, Бристол е най-добрият град за живеене във Великобритания. Той се нарежда на първо място спрямо най-ниски нива на безработица и най-високи доходи. Това ме върна няколко години назад, когато имах щастието да посетя този наистина хубав английски град.
В Бристол всичко е добре подредено, чисто и организирано. На самия център се намират доста интересни неща. Ако сте шопинг маниаци, то търговския център Cabbot Circus е точното място за Вас. Не забравяйте и магазините Primark i Debenhams, които също се намират на центъра. Не пропускайте разходка из пристанището, където забележителност е корабът с витло, който пръв преминава Атлантика. Има още много малки лодки и корабчета, на които можете да седнете, изпиете кафето си или да обядвате. Ако искате да хапнете нещо различно и вкусно, препоръчвам Ви Zaza Bazaar - огромния ресторант, в който за 10.99 паунда можеш да хапнеш колкото искаш от всякаква кухня. Не го пропускайте.
Зоологическата градина и мостът, от който се вижда целия град, са другите неща, които ме впечатлиха. В Бристол има доста катедрали и стари сгради, които си струва да видиш. И все пак той е един модерен, добре организиран, цветен и чист град. Има доста афро-американци ,индийци и пакистанци, но те не правят проблеми и се вписват добре в атмосферата на града.  ::)