Автор Тема: Да Лат  (Прочетена 608 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Да Лат
« -: Август 08, 2010, 00:00:40 »
Общи факти
     He си мислете, че едно пътуване до така наречената „Долина на любовта” в известните с умерен климат централни хълмисти райони на страната непременно ще бъде романтично пътешествие, на каквото се надяват тълпите от младоженци. Разположеният наблизо Да Лат (120 000 ж., 1999 г.) е на път да стане световна столица на кича. Целият град прилича на огромен парк със зоологическа градина, в който не липсва мини Айфелова кула, разхождащи се слонове, препарирани животни и местни жители, преоблечени като огромни зайци или носещи пистолети каубои. Но въпреки тълпите виетнамски младоженци, броят на западните туристи в града не е голям.
     Да Лат все още пази част от своя колониален чар. Градът се развива като прохладен планински курорт в началото на XX в. по инициатива на французите. Много от техните стилни извънградски вили и булеварди все още са запазени, но масовото ново строителство бързо унищожава някогашния чар на курорта. Главна забележителност на Да Лат е изкуственото езеро Хуан Хуонг, на което най-добре ще се насладите в сутрешната омара, преди да нахлуят ордите туристи, или от борда на взета под наем лодка.
     В града има оживен пазар на открито, където се предлагат разнообразни и колоритни плодове и зеленчуци, орхидеи и всякакви цветя, с които районът е много известен. И сред всичко това – часовници „Ролекс” и дизайнерско облекло!
     Чудесен начин да разгледате живописните околности – места, които не могат да бъдат посетени по друг начин – е да се включите в организирана екскурзия с известната компания „Изи Райдърс” – местни хора с мотоциклети, които обикновено говорят английски и предлагат изгледи около града. Тези, които не се вълнуват от прехвалените туристически атракции в Далат, могат да се насладят на прекрасните планински пейзажи.
Забележителности:
     Дворецът Бао Дай – луксозна вила от 30-те години на XX в., където е живял последният виетнамски император;
     Будисткият храм Чуа Лин Фок;
     Екскурзия до двата известни водопада край града – Понгур и Прен;
     Красивото езеро Туйен Лам, отстоящо на 5 км южно от града;
     Една обиколка на града и близките околности с колело;
     Бутилка местно вино с великолепен вкус.
Интересно: Бродираните върху коприна картини, с които Да Лат е известен, могат да се купят на най-добра цена на пазара.
« Последна редакция: Ноември 10, 2010, 15:56:58 от Обиколи Света »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document