Автор Тема: На обиколка из Китай  (Прочетена 3157 пъти)

Неактивен Kris

  • Младши изследовател
  • **
  • Публикации: 10
  • Положителен рейтинг: 10
    • Профил
На обиколка из Китай
« -: Ноември 29, 2011, 13:46:36 »
Част 1
Моята дълга обиколка на Китай започна от Шанхай - седемнадесет милионен град и невероятен мегаполис. Китайският „Уолстрийт”, известен още през 30-те години, днес блести с величествени и грандиозни банки и луксозни грандхотели. Известен сред тях е “Peace Hotel”, а панорамата му предлага изглед към модерния и развлекателен Пудонг. Тук се намира третата по големина телевизионна кула в света след CN.

В търговския център на града, който е пешеходна зона, можете да откриете множество мега молове, кафенета, ресторанти. В магазините се предлагат както дизайнерски модели, така и страхотни китайски марки. За край на търговската улица ще се ориентирате, когато стигнете крайбрежна уличка на река Хуангпу. Идва ред на „Градината на щастието”. Тук може да преминете по извито мостче, чието поверие е да избави всеки минувач от демоните, летящи над главите им. Следва дървото на щастието, където ще имате възможността да си изтеглите късметче.

Вторият град, който посетих, беше Путуошан - остров с пясъчни плажове в Източно китайското море. Разположен е на 150 км от Шанхай. Размерите му достигат едва 12 кв. км, а обкръжението му са пясъчни плажове. Тук се намира 291-метровата свещена планина Путуошан. Изкачването на стълбите й предвещава повече късмет в следващия живот. От върха на планината ще може да зърнете целия остров и да поетите манастира Хуийджи, където може да запалите ароматна пръчица и да си намислите едно желание.

По пътя към Ханджоу ще се любувате на зелени хълмове, олеандри и цъфнали плодови дръвчета. Град Ханджоу се намира на голямото Западно езеро, което позволява обиколка с лодка. Из самия град обиколката ви може да е с рикша или с колело под наем.

Идва ред на град Ксиан. Той е бил някога столица на Китай. Пътят към него ще е дълъг по суша, затова препоръчвам варианта със самолет (2 часа от Ханджоу). Това място не е никак за изпускане. Ксиан е родината на коприната. Тук туристите могат да зърнат прочутата глинена армия, състояща се от шест хиляди фигури на воини и коне. Историята говори за някогашен град, потънал през вековете под земята и останал там и до наши дни. Гробницата с глинените фигури е създадена от първия китайски император Кин Шихуанди и е открита едва през 1974 г. Днес е известна като „Осмото чудо на света”.

Следва продължение…
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 11:30:53 от Kris »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document