Автор Тема: Гуйлин  (Прочетена 780 пъти)

Неактивен Обиколи Света

  • Глобален модератор
  • Почетен пътешественик
  • *****
  • Публикации: 881
  • Положителен рейтинг: 19
    • Профил
Гуйлин
« -: Август 07, 2010, 00:50:26 »
Общи факти
     Гуйлин (670 000 ж., 2003 г.) е известен преди всичко с живописното си разположение край река Лидзиан. Огромни смарагдовозелени варовикови карстови образувания сякаш плават по течението на р. Ли.
     Символ на града е хълмът Слонски хобот (Сянби), който отдалеч прилича на гигантски слон, потопил хобот в реката. Това място е свещено от древни времена с религиозни надписи. На върха на хълма Дисю се издига пагодата Пусиан. По нея също има много надписи, датиращи от времето на династиите Тан и Сун. Друг природен феномен, сътворен от абразивното действие на речните води върху варовика, е пещерата Червената флейта (Лу Ди Ян), където могат да се видят впечатляващи сталагмити и сталактити. Върхът на красивата самота (Уанфу) също си заслужава да бъде посетен, а в Парка на седемте звезди се намира интересен геологичен музей.
     Близо до центъра на града се намира гробницата на принц Дзиндзиян, която олицетворява богатството на областта по време на династия Мин. Най-подходящото място, където можете да се запознаете с културите, донесени тук от различни народи, е Центърът за народни обичаи край р. Ли.
Забележителности:
     Красотите на реката, като се повозите на туристическо корабче от Гуйлин до Яншуо – един от най-живописните маршрути в Китай, 83 км, който отнема четири денонощия;
     Древният град Дасу с Моста на дълголетието, гробниците на Седемте звезди и храма Гаодзу;
     Селцето Янди с красивите му водопади, криволичещи плавателни канали и живописни брегове.
« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 12:05:38 от Обиколи Света »

Грешка!

Call to undefined function mysql_connect()

Untitled Document